Politiker deler lønseddel på sociale medier og får »overvældende« respons

På 10 dage er Mona Juuls (K) lønseddel blevet set af en million mennesker på sociale medier.

Mona Juul fra Det Konservative Folkeparti har delt sin lønseddel på sociale medier og har med egne ord fået »overvældende« respons. Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Christian Vilmann

De konservatives folketingsmedlem Mona Juul har delt sin lønseddel på Facebook og LinkedIn.

Af lønsedlen fremgår det, at hun i oktober måned fik udbetalt 33.604,58 kr. for at være medlem af Folketinget, mens hendes månedlige bruttoløn er 56.741 kr. Siden hun delte lønsedlen på sociale medier, er opslaget ifølge flere medier blevet set af knap en million mennesker.

»Responsen har været overvældende. Jeg har aldrig set noget lignende før. Interessen slår mig virkelig, og det er rigtig fedt,« siger Mona Juul til B.T.

Om reaktionerne på hendes opslag siger hun til TV2 Østjylland, at nogle mener, hun får »alt for lidt«, mens andre mener, hun får »alt for meget«.

»Jeg er glad for den løn, jeg får. Jeg klager ikke, men det er absolut ikke på grund af lønnen, jeg gik ind i politik,« siger hun til tv-stationen.

Mona Juul blev valgt til folketinget for første gang ved valget i juni. Til B.T. begrunder hun sin deling af lønsedlen med, at det ifølge hende er de færreste, der går ind på Folketingets hjemmeside og ser politikernes løn, selv om den ligger offentligt tilgængeligt på siden.

Til TV2 Østjylland siger Mona Juul, at hun tror, interessen for hendes løn kommer af flere årsager.

»Jeg tror, det handler om, at man kommer backstage. Det bliver mere personligt. Folkevalgtes løn fylder rigtig meget, fordi der har været nogle dumme sager,« siger hun til TV2 Østjylland og fortsætter:

»Det er en retfærdighedsfølelse, der kommer i spil. Det handler nok også om, at løn normalt ikke er noget, vi snakker meget om.«