Politikens journalister i strejke

Politikens journalister er gået i strejke oven på en melding om, at der skal spares på avisen.

Foto: Steffen Ortmann/Scanpix Fold sammen
Læs mere

Chefredaktør Tøger Seidenfaden meldte her til morgen, at der skal spares stillinger på avisen. Det er især gratisaviskrigen, der har kostet.

"Det er ikke sjovt at spare, men for at sikre en sund økonomi og fortsat udvikling af Politiken også i 2008 og frem er vi gået i gang med at se på omkostningerne," siger chefredaktør Tøger Seidenfaden til Politiken.dk.

Det er endnu ikke fastlagt, hvor mange jobs nedskæringerne vil koste. Men ifølge Tøger Seidenfaden vil man søge en hurtig proces.

Gået hjem
Politikens journalister er nu gået hjem i protest over nedskæringerne. De kommer igen i morgen kl. 10.00, hvor de så vil diskutere situationen, og hvad der videre skal ske, siger Politikens tillidsmand, Lars Bo Larsen.

- Jeg kan kun kommentere, at de ting, jeg har hørt, lyder uacceptable. Vi synes, at det er surt, at vi bliver ramt af aviskrigen på den her måde. Vi mener, at det er dårligt for Politiken, at vi skal spare på et tidspunkt, hvor vi skal gøre avisen så god som muligt, siger Lars Bo Larsen til Berlingske.dk

Han fortsætter:

- Medarbejderne synes, at det er meningsløst, at vi skal spare på et tidspunkt, hvor vi knokler bedst muligt for at klare os i aviskrigen.

Det skønnes, at spareøvelsen vil blive på omkring tre procent af de samlede omkostninger.