Politiken-sigtelse tidligst i næste uge

Det kan tage flere dage, inden politiet beslutter, om forsvarets anmeldelse af Politiken fører til en sigtelse mod avisen.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det bliver ikke i denne uge, at Københavns Politi tager endelig stilling til, om anmeldelsen af den omstridte bog om Jægerkorpset kan føre til en sigtelse. Det oplyser Københavns Politi til Ritzau.

Forsvarskommandoen har anmeldt avisen for at have offentliggjort Thomas Rathsacks bog "Jæger - i krig med eliten" på trods af, at bogen ifølge forsvaret er til fare for "statens sikkerhed og/eller rigets forsvar".

I politiet bekræfter vicepolitiinspektør Ove Dahl, at det er efterforskningsafdelingen for personfarlig kriminalitet, der har modtaget den kortfattede anmeldelse. Han vurderer, at næste skridt bliver, at bede forsvaret om yderligere materiale i sagen.

I løbet af torsdag eftermiddag afgør Fogedretten i Københavns Byret, om forsvarets krav om fogedforbud mod Thomas Rathsacks bog skal efterleves.

Oprindelig havde forsvaret anlagt kravet to steder, nemlig over for forlaget Artpeople, der udgiver bogen og over for forfatteren Thomas Rathsack. Men de to sager er slået sammen.

/ritzau/