Politihunde har markeret flere steder i eftersøgningen af Kim Wall

Københavns Politi arbejder sammen med svensk politi om eftersøgningen af Kim Wall. Svenske politihunde har nu markeret flere steder.

Politiet eftersøger stadig resterne af Kim Wall. De får hjælp af svenske sporhunde, som har markeret flere steder i vandet. Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: 50090 Johan Nilsson/TT

Specialtrænede svenske sporhunde bliver taget i brug for at hjælpe eftersøgningen af svenske Kim Wall, der døde ombord på ubåden UC3 Nautilus. Hundene, der er trænede til at opspore færten af døde personer, har markeret flere steder i vandet i eftersøgningen af de resterende lemmer fra journalisten. Det skriver TV 2.

Drabschef Jens Møller håber stadig på at finde resten af den 30-årige journalist.

Til TV2 siger han:

»Vi dykkede senest i lørdags og planlægger stadig at gennemføre nye dykninger.«

21. august blev en torso fundet ved sydvestsiden af Amager, som senere blev identificeret som Kim Wall.

Hundene, der er sat på sagen, er specialtrænede i at genkende molekyler fra døde mennesker i vandet til en dybde på ned til mindst 30 meter.

»Men er der stadig personer derude, som måske ved noget og tænker 'skal-skal ikke' i forhold til at henvende sig, så skal de. Så skal vi nok vurdere det og give et praj om, hvorvidt vi kan bruge oplysningerne,« siger Jens Møller til TV 2.

Opfinderen Peter Madsen er fortsat varetægtsfængslet indtil 3. oktober, tiltalt for drabet på Kim Wall.

Hans forklaring på journalistens død går på, at han skulle være gledet, da han holdt ubådens luge for Kim Wall, og hun derfor fik den ca. 70 kg. tunge luge i hovedet.

Anklageren har krævet, at Peter Madsen bliver mentalundersøgt. Det har Madsen tidligere modsagt sig, men mandag er det blevet meldt ud, at Peter Madsen frivilligt lader sig mentalundersøge.