Politiforening: Terrorangreb kalder på mere skydetræning

Virkeligheden efter terrorangrebet mod København er en anden end før. Og den virkelighed kræver øget skydeuddannelse til betjentene, lyder det fra Københavns Politiforening.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Terrorangrebet mod København 14.-15. februar er et soleklart bevis på, at vi er trådt ud af den lille andedam og nu skal forholde os til terrorister med militærrifler.

Sådan lyder det fra formand for Københavns Politiforening Michael Bergmann Møller, som mener, det er nødvendigt med mere skydetræning til betjentene, hvis de skal være i stand til at »nedkæmpe terroristerne«.

»Det er et spørgsmål om, at vi skal have noget mere tid på skydebanen, sådan at vi sikrer, at vi efter terrorangrebet kommer op på et andet skydeuddannelsesniveau. Det er en helt anden situation, vi står i nu,« siger han.

Opfordringen til politiledelsen kommer efter, at TV 2 Nyhederne onsdag kunne afsløre, at den ene af de to politibetjente, som stod vagt ved synagogen i Krystalgade, da den blev angrebet, manglede den årlige, obligatoriske skudtræning med sin MP5-maskinpistol.

»Jeg er lidt ked af, at der er nogle af vores kolleger, som ikke har fået den rigtige skydetræning, men man må på den anden side anerkende, at der kan være lovlige årsager til, han ikke er dukket op til den træning. Der kan for eksempel være tale om sygdom, eller at han har været indsat i en anden politiopgave, som man på dagen har skønnet var vigtigere,« siger Michael Bergmann Møller.

Flere kilder fortæller til TV 2 Nyhederne, at der skulle være tale om den samme betjent, som tabte magasinet til sin maskinpistol, da gerningsmanden, Omar El-Hussein, angreb synagogen. Det er dog fortsat uvist, om det skyldes en menneskelig fejl eller et defekt våben, at magasinet faldt ud.

Formanden for Københavns Politiforening mener dog ikke, at betjentens manglende skydetræning har haft afgørende betydning i den pågældende situation.

»Nej, for det kommer an på, hvad den enkelte politimands baggrund er. Nogle har en militærbaggrund og dermed rigtig god våbenbetjening og skydeuddannelse, mens det kniber for andre,« siger han.

»Men frem for alt vil jeg sige, at lige nøjagtigt i forbindelse med det, der skete ved synagogen, hvor man har en attentatmand, der lige har likvideret en civil og derefter åbner ild mod mine kolleger, der tror jeg nok, at det er at stramme den at stille krav til, hvordan man skal reagere,« tilføjer Michael Bergmann Møller, som glæder sig over, at politiledelsen har nedsat en arbejdsgruppe, der skal kigge nærmere på, hvordan betjentenes skydekurser skal indrettes fremadrettet.