Politiforbundet: Horsens-anholdelse er godt politiarbejde

Kritikken af hårdhændet anholdelse af en ung mand er skudt ved siden af, mener formanden for Politiforbundet, der finder det problematisk, at borgere filmer politiets arbejde.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er ikke noget at komme efter. Det er helt almindeligt, godt politiarbejde.

Det siger formand for Politiforbundet, Claus Oxfeldt, efter at betjente fra Sydøstjyllands Politi er blevet kritiseret for en hårdhændet anholdelse af en ung mand i Horsens 10. juni.

Anholdelsen blev optaget via smartphone af den unge mands kammerat. Sekvensen varer fire og et halvt minut, og mandag var klippet blevet vist på Youtube mere end 86.000 gange.

»Der er ikke noget at komme efter. Det er almindeligt, professionelt politiarbejde, der bliver udført. De to betjente tager højde for deres egen sikkerhed. Manden kan jo spytte, han kan nikke skaller, og han kan sparke, selv om han er lagt i håndjern. Det skal man holde sig for øje. Jeg synes, de to betjente er meget tålmodige,« siger Claus Oxfeldt.

Advokat Bjørn Elmquist samt advokat og formand for Landsforeningen KRIM, Claus Bonnez, har over for Metroxpress udtrykt kritik af anholdelsen, som de finder unødigt hårdhændet. Sydøstjyllands Politi har af egen drift kontaktet Den Uafhængige Politiklagemyndighed, der har besluttet at tage sagen op.

Claus Oxfeldt mener, at optagelsen er udtryk for en omsiggribende tendens med, at borgerne i stigende grad griber deres mobiltelefoner, når de ser betjente i arbejde.

»Det er ikke fordi, vi har noget at skjule, men jeg synes, det er en trist udvikling, at man ikke kan lade politifolk udføre deres arbejde i fred. Vi ved jo alle sammen, at det føles kejtet og ubehageligt at blive kigget over skulderen på den måde,« siger Claus Oxfeldt.

»Jeg kørte selv patrulje for en måneds tid siden på Nørrebro, og der var der også én, som optog, at vi bare stod og snakkede med en person. Jeg synes, det er et skråplan og udtryk for, at man søger at provokere politiet. Det er efter min mening udtryk for, at respekten for politiet og myndighedspersoner er i frit fald,« siger Claus Oxfeldt.