Politiforbundet: »Det er fuldstændig uacceptabelt«

Det kan ikke være rigtigt, at politiet ikke kan få lov til at udføre sine opgaver. Det kan vi ikke leve med, siger formanden for Politiforbundet.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

- Jeg synes det er for groft, uanset hvad man mener om politi, så skal man ikke hindre politiet i at udføre deres arbejde.

Sådan siger en chokeret formand for politiforbundet, Peter Ibsen, til berlingske.dk, efter at politiet i nat er blevet beskudt i Vollsmose.

6-10 skud blev affyret mod politiet efter en dramatisk aften i forstaden, hvor op mod hundrede mennesker forsøgte at hindre politi og ambulancefolk i at udføre deres arbejde, efter at en bilist var kørt galt efter en biljagt.

Politiet har før oplevet, at der bliver kastet med flasker i Vollsmose, men har aldrig oplevet at blive beskudt, siger politikommissær Hans Frederiksen til berlingske.dk.

- Hvis det fortsætter, ender det med, at vi vil få områder, hvor politiet ikke kan vise sig. Sådan et samfund kan vi ikke have, siger Peter Ibsen.

- Vi vil lige vente og se, hvad der kommer ud af efterforskningen i dag, men det kan være man bliver nødt til at gå ind i forskellige polititaktiske overvejelser, som for eksempel at sende flere politifolk samlet ud i sådan nogle områder som Vollsmose.