Politiforbundet: »Det er fuldstændig uacceptabelt«

Det kan ikke være rigtigt, at politiet ikke kan få lov til at udføre sine opgaver. Det kan vi ikke leve med, siger formanden for Politiforbundet.

- Jeg synes det er for groft, uanset hvad man mener om politi, så skal man ikke hindre politiet i at udføre deres arbejde.

Sådan siger en chokeret formand for politiforbundet, Peter Ibsen, til berlingske.dk, efter at politiet i nat er blevet beskudt i Vollsmose.

6-10 skud blev affyret mod politiet efter en dramatisk aften i forstaden, hvor op mod hundrede mennesker forsøgte at hindre politi og ambulancefolk i at udføre deres arbejde, efter at en bilist var kørt galt efter en biljagt.

Politiet har før oplevet, at der bliver kastet med flasker i Vollsmose, men har aldrig oplevet at blive beskudt, siger politikommissær Hans Frederiksen til berlingske.dk.

- Hvis det fortsætter, ender det med, at vi vil få områder, hvor politiet ikke kan vise sig. Sådan et samfund kan vi ikke have, siger Peter Ibsen.

- Vi vil lige vente og se, hvad der kommer ud af efterforskningen i dag, men det kan være man bliver nødt til at gå ind i forskellige polititaktiske overvejelser, som for eksempel at sende flere politifolk samlet ud i sådan nogle områder som Vollsmose.