Politifolk tilbage til samarbejde efter Scharf-exit

Det er kun et spørgsmål om tid, før de PET-medarbejdere, der meldte sig ud af samarbejdsudvalget, vender tilbage igen, tror Politiforbundets formand.

Foto: Erik Refner
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Jakob Scharfs afgang som chef af Politiets Efterretningstjeneste (PET) har banet vejen for, at 600 menige PET-medarbejdere genoptager samarbejdet med ledelsen.

For snart tre måneder siden afbrød de samarbejdet med ledelsen i det såkaldte samarbejdsudvalg i protest mod samarbejdsvanskeligheder og Jakob Scharfs ledelsesstil.

Men ifølge Politiforbundet, der organiserer over 11.000 politiansatte, blandt andet i PET, er der lysere tider på vej.

»Jeg har al grund til at tro, at i det øjeblik der kommer en ny PET-leder, så genindtræder de i samarbejdsudvalget. Jeg har ikke fantasi til at forestille mig andet,« siger Politiforbundet formand, Claus Oxfeldt, der fremhæver vigtigheden af, at Jakob Scharfs efterfølger på posten har samarbejdsevner.

Ifølge Claus Oxfeldt er udskiftningen i toppen af efterretningstjenesten blevet positivt mødt af de medarbejdere i PET, der i september forlod samarbejdsudvalget.

»Jeg har talt med en af tillidsfolkene, og der er selvfølgelig tilfredshed med, at der nu er en mulighed for at komme videre. Vi har det på samme måde,« siger Politiforbundets formand, der stadig ærgrer sig over den storm, PET har befundet sig i på det seneste.

Jakob Scharf er også blevet beskyldt for at have bedt politifolk med adgang til Pia Kjærsgaards (DF) kalender om at videregive hemmelige oplysninger, så PET kunne forhindre politikeren i at besøge Christiania sammen med resten af retsudvalget i foråret 2012.

»Det er et trist kapitel i politiets historie. Det er ærgerligt, at sagen har været bragt så meget frem i pressen. Som udgangspunkt, synes jeg, det skal klares internt. Men det fortæller jo bare, at frustrationerne slog ud i lys lue,« siger Claus Oxfeldt og slår fast:

»Der er ikke nogle sejrherrer i denne sag, kun tabere«.