Politifolk raser over iraker-sag

Betjentene er blevet gjort til prügelknabe i sagen om de afviste, irakiske asylansøgere, lyder det fra Politiforbundets næstformand.

Politiforeningens næstformand, Claus Hartmann, mener ikke, at betjentene har fået en fair behandling oven på deres aktion i Brorsons Kirke. Fold sammen
Læs mere
Foto: Andreas Hagemann Bro / Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Landets betjente er blevet behandlet helt urimeligt i sagen om de afviste, irakiske asylansøgere.

Det mener Politiforbundets næstformand, Claus Hartmann, der raser mod de offentligt kendte personer, som har erklæret deres støtte til irakerne.

- Man efterlader politiet, altså mine medlemmer og andre faggrupper, i stikken og på den anden side af plankeværket. Vi skal helt ufortjent gennem en billig mediestorm, som får kunstigt åndedræt, hver gang en lykkehjulsvært eller Melodi Grand Prix-sangerinde siger, at det er synd, og at de i hvert fald vil bryde loven, skriver Claus Hartmann i en kommentar på forbundets hjemmeside.

Han finder det helt grotesk, når personerne offentligt stiller sig frem og tilkendegiver, at de er parate til at skjule flygtninge og mener, at det er en tarvelig måde at vinde popularitet på.

- Jeg synes, at det har været en hån mod politiet og demokratiet. Mod alle vore medlemmer. Jeg synes, det er at skøjte hen over alle spilleregler i et demokratisk samfund blot fordi, man får dårlig samvittighed over, at medierne pisker en stemning op. Tænk bare sådan at kunne opfordre til lovbrud for at score billige point, skriver Claus Hartmann.

Ikke politiets favoritopgave
Næstformanden slår fast, at mange betjente ikke er begejstret for opgaverne med de afviste irakere, men alligevel udfører dem.

- Jeg, og sikkert stort set alle andre politifolk, har det da dårligt med at sende børn tilbage til en uvis fremtid i et farligt land. Vi har det ikke godt med det, men der er utallige sager og oplevelser i politihverdagen af den slags. Derfor respekterer vi stadig loven og vores arbejde. Samtidig skal vi så se os selv gjort til modstandere og prügelknabe af en flok såkaldte kulturpersonligheder, som vil score billig tv-tid. Jeg synes godt nok, niveauet er lavt, siger Claus Hartmann.

Han er især skuffet over de udmeldinger, som visse præster og folketingspolitikere er kommet med.

- Når Line Barfoed blåstempler til civil ulydighed, så knækker kæden og respekten for folkestyret. For selve demokratiet. Mindre forstemmende har det ikke været at opleve enkelte præsters ageren – og billige adgang til medierne og følelser. Hvorfor skal en præst, som er tjenestemand og nyder alle de privilegier som følger med tjenestemandsansættelsen, ikke stå til ansvar, ligesom andre tjenestemænd?, spørger Claus Hartmann.

Læs Claus Hartmanns kommentar her.