Politiets teori om mordbrand i Aalborg: Bordel på adressen

Seks mænd mistænkt for at stå bag en mordbrand er anholdt i Polen. Det er uvist, om de vil kræves udleveret.

En mordbrand raserede tilbage i januar et hus på Heimdalsgade 1 i Aalborg. 2 personer, en mand og en kvinde, døde ved den eksplosionsagtige brand. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger

I begyndelsen af januar blev der sat ild til en adresse på Heimdalsgade i Aalborg. Stedet, der blev sat ild til, fungerede formentlig som et bordel.

Det oplyser vicepolitiinspektør Frank Olsen mandag.

»Ifølge vores oplysninger og efterforskning tyder det på, at stedet derude fungerede som et bordel,« fortæller vicepolitiinspektør Frank Olsen.

Han vil ikke komme nærmere ind på, hvilket motiv der kan have ligget bag mordbranden.

»Vi har selvfølgelig en idé om, hvad der ligger bag den her nedbrænding. Men det holder vi for os selv i forhold til efterforskningen,« siger han.

Søndag meldte politiet ud, at seks mænd er mistænkt for at stå bag forbrydelsen var blevet anholdt i Polen. Derudover er to andre eftersøgt.

Frank Olsen er ikke bekendt med, hvad mændene præcist er blevet sigtet for, da det er polsk politi, der har stået for at have anholdt og sigtet de seks personer.

Efterforskningen har vist, at de formodede gerningsmænd kørte fra Polen til Danmark, hvor de anstiftede branden, inden de umiddelbart efter vendte tilbage til Polen.

»Vi er i fuld gang med at dokumentere de her gerningsmænds færden i Danmark, og polakkerne er i fuld gang med at anholde, sigte og afhøre,« fortæller Frank Olsen.

Der er ikke taget endelig stilling til, om mændene vil blive krævet udleveret til Danmark, eller om sagen eventuelt skal køre i Polen.

Frank Olsen fortæller, at de er i dialog med den polske anklagemyndighed om mulighederne for, at sagen kan køre i Polen, da både de formodede gerningsmænd samt omkomne er polakker.

Ved mordbranden 10. januar omkom to personer. En obduktion har vist, at de døde som følge af varme og kulilteforgiftning.

Den ene var en 30-årig polsk kvinde. Den anden person var en mand, som politiet formoder også var en af gerningsmændene og polak.