Politiets teori om Emilies forsvinden: Der er sket en ulykke eller en forbrydelse

Sandsynligheden for at Emilie Meng er frivilligt forsvundet, svinder ind. Mere sandsynligt er det nu - desværre - at der er sket en ulykke eller en forbrydelse, lyder politiets vurdering efter, at den 17-årige pige har været væk i en uge.

Eftersøgningen af den forsvundne 17-årige Emilie Meng er i fuld gang i Korsør. En stor gruppe frivillige går systematisk til værks og deler byen op i mellem sig. I spidsen står Jane Valsted. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Marie Odgaard

Den 17-årige Emilie Meng fra Korsør har nu været forsvundet i otte døgn, og sandsynligheden for, at hun er løbet hjemmefra og har gemt sig, svinder derfor ind.

Det fortæller politikommissær Marianne Roed fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, der leder efterforskningen. Politiet havde i weekenden en stor aktion i gang, hvor man stemte dørklokker og afhørte flere vidner - dog uden held.

Hun har været forsvundet i over en uge nu. Hvad er jeres teori på nuværende tidspunkt for hendes forsvinden?

»Det er, at der enten er sket en ulykke eller en forbrydelse,« siger politikommissæren.

»Teoretisk set kan hun også opholde sig et sted, fordi hun selv har valgt det. Men den mulighed bliver desværre mindre og mindre som tiden går - men man skal selvfølgelig aldrig sige aldrig,« fortsætter hun.

Ingen livstegn i otte døgn

Emilie Meng blev sidst set omkring kl. 04 søndag 10. juli. Sammen med to veninder havde hun været til en fest i Slagelse og ankom til Korsør Station med tog. Det har overvågningsbilleder fra stationen bekræftet.

Veninderne sagde herefter farvel til Emilie for så at tage en taxa, mens Emilie forlod stationen på gåben. Hun skulle gå et par kilometer gennem byen hjem til sine forældres hus. Men hun nåede aldrig frem.

Efter den 17-årige piges forsvinden har der været forskellige rygter. Blandt andet at hun har været aktiv på sin Facebook-profil, og at hun skulle være blevet set i et område af Korsør umiddelbart på vej væk fra stationen omkring kl. 05 søndag morgen. Begge dele er dog efterfølgende blevet afkræftet af politiet.

Emilie Meng har ikke vist nogen livstegn siden sin forsvinden, og det var en anden pige, som vidner har forvekslet med Emilie Meng, der blev set i området af Korsør.

»Vi må gå lidt tilbage og sige, at vi har Emilie, da hun forlader stationen i Korsør. Og det er fortsat sidste gang, vi har set hende,« konstaterer Marianne Roed.

Flere aktioner uden held

Onsdag i sidste uge, da Emilie Meng havde været forsvundet i fire døgn, overgik efterforskningen til den centrale efterforskningsenhed hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi. Et naturligt træk, når en person har været forsvundet i en længere periode, og sandsynligheden for, at de selv har valgt at forsvinde, skrumper ind, fortalte vicepolitiinspektør Søren Ravn-Nielsen dengang.

Politiet har siden haft gang i flere storstilede aktioner og har ledt med hunde, dykkere og helikoptere, men mangler stadig et gennembrud i sagen. En række frivillige har ligeledes været ude og lede efter den 17-årige pige flere gange.

I weekenden har det lokale politi på baggrund af en henvendelse fra en lokal haveforening stemt dørklokker i området i håb om at få spor fra folk, og også frivillige har været i aktion.

To genstande fundet

En gruppe af de frivillige fandt søndag to genstande, som kan have relation til Emilie Meng og som »afviger fra det naturlige«. Det oplyste gruppen Missing People efter eftersøgningen til metroxpress, uden dog at ville uddybe, hvilke genstande der er tale om.

De to genstande er nu i politiets varetægt, bekræfter politikommissær Marianne Roed, der heller ikke vil oplyse om, hvad det er for genstande. Hun fortæller dog, at heller ikke de umiddelbart har ført til et gennembrud i sagen.

Det håber man i stedet, at en eller flere af de mange henvendelser, der stadig tikker ind hos politiet, vil gøre. Sammen med flere  »tekniske ting«, som overvågning fra forskellige steder rundt omkring i byen, er det noget af det, der mandag har politiets fokus.