Politiet ville undgå konfrontation: Lod flygtninge løbe væk med vilje

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Vi tester oplæsning. Fortæl os, hvad du synes her

Omkring halvdelen af de op mod 200 flygtninge, som søndag eftermiddag ankom til Rødby, er stukket af fra området. Og det er sket med dansk politis accept.

»De har fået lov til at løbe for at undgå konfrontation. Vi var ikke interesserede i konfrontation, da det er psykisk hårdt prøvede mennesker, som vi har med at gøre,« siger politiets presseansvarlige Anne Dorte Hoppe Søe til bt.dk.

De mange flygtninge ankom til Rødbyhavn i to omgange søndag eftermiddag med færger fra Puttgarden. Den første færge medbragte omkring 75 flygtninge, mens der var omkring 100 på den næste. Ifølge Sydsjællands og Lolland Falsters Politi er de fleste af flygtningen fra Syrien.

Politiet var klar til at tage sig af situationen i Rødby, men der opstod tumult, og en del af de flygtende personer løb væk fra område.

Sydsjællands og Lolland Falsters Politi anslår, at ca. halvdelen af flygtningene er løbet bort fra færgelejet i Rødby og ind i landet.

Anne Dorte Hoppe Søe beskriver situationen i Rødbyhavn søndag aften som udramatisk og fortæller, at politiet har folk i området, som prøver at få talt flygtningene tilbage.