Politiet undersøger skændede muslimske grave

Københavns Politi har fået anmeldelse af muslimske grave med væltede sten på Vestre Kirkegaard i København.

Foto: Christian Als

København. Journalist og radiovært Rushy Rashid opdagede gravsteder med væltede gravsten, da hun søndag aflagde besøg ved sin mors gravsted i den muslimske afdeling på Vestre Kirkegaard i København.

Gravskændingen er blevet anmeldt til Københavns Politi. Her bekræfter vagtchef Thomas Tarpgaard søndag aften, at politiet har modtaget en anmeldelse af hærværk.

Politiet vil mandag undersøge, hvad det er, der er sket på den muslimske gravplads.

- Det var allerede mørkt, da vi modtog anmeldelsen, men vi vil tage derud i morgen (mandag, red.) og danne os et indtryk af, om det er hærværk, eller om der kan være tale om nedlagte gravpladser, siger Thomas Tarpgaard.

Rushy Rashid har lagt billeder af grave med væltede gravsten ud på Facebook. Der kan være tale om op imod ti gravpladser, hvor stenene er lagt ned.

Hun skriver på sin Facebook-profil, at hun i første omgang var blevet afvist af politiet, fordi hun ikke selv er forurettet i sagen.

Der er tilsyneladende ikke kommet anmeldelser til politiet fra nogle af pårørende med forbindelse til de skændede gravsteder.

Rushy Rashid opfordrer på Facebook pårørende med grave, der er blevet skændet, i den muslimske afdeling 22 på Vestre Kirkegård til at melde hærværket til politiet.

/ritzau/