Politiet undersøger om der er sammenhæng mellem store røverier

Sent torsdag aften begik maskerede mænd et nyt røveri mod en pengetransport i Jylland. Politiet er nu ved at fastslå, om der er en forbindelse til millionrøveriet i Brabrand, der skete samme dag.

Overvågningskameraerne fangede røverne, mens de bandt to ansatte. Fold sammen
Læs mere

Godt et halvt døgn efter at Danske Bank i Brabrand ved Århus torsdag morgen blev berøvet for 26,7 millioner kroner fandt et nyt røveri mod en værditransport sted. Kl.23.15 indløb der en anmeldelse hos Fredericia Politi fra Dansk Værdihåndtering, der transporterer værdier og kontanter for detailhandel og finanssektoren. På firmaets adresse på Erritsø Bygade stod to maskerede mænd på lur ved indgangen til bygningen, og tvang to kvindelige ansatte til at lukke dem indenfor. Røverne talte engelsk til kvinderne, men indbyrdes talte de østeuropæisk og var bevæbnede med geværlignede genstande. De bagbandt de to ansatte og forsvandt derefter fra stedet med et større pengebeløb, der sent i går endnu ikke var optalt. Politiet efterlyser en hvid Fiat Ducato, der menes at have været brugt i forbindelse med røveriet. Døgnet forinden lykkedes det gerningsmænd, at slippe afted med et halv ton mønter til en værdi af 224.000 kroner fra samme adresse. Det skete, da indbrudstyve mellem klokken 16 onsdag og klokken 6 torsdag morgen slap afsted med et halv ton mønter ved at løfte en tagplade af.

Sydøstjyllands Politi var i går i løbende kontakt med politiet i Århus, som de udvekslede oplysninger med. Det gjorde de for at undersøge, om der er en sammenhæng mellem de seneste dages to store røverier, der af politiet begge bliver karakteriseret som professionelt udført.

»Lige nu er der hverken noget, der taler for eller imod, at det er de samme gerningsmænd, men det er klart, at det vækker opsigt, når der sker to røverier mod værditransporter inden for det samme døgn,« sagde politikommissær Klaus Arboe fra Sydøstjyllands Politi fredag eftermiddag.

Kan kobles sammen
Nordjyllands Politi kobler derudover forbrydelsen i Århus sammen med røveriet af en pengetransport, som skete ved A-Z i Hjørring kort før jul. De har nemlig en række lighedspunkter, da der i begge tilfælde har været fire gerningsmænd ligesom at de to Audier, der blev brugt, er stjålet hos samme nordjyske forhandler.

Østjyllands Politi er stadig på sporet af gerningsmændene fra røveriet i Brabrand, der er danmarkshistoriens næststørste. Deres bedste spor er indtil to sorte biler, en firehjulstrukken BMW og en VW Touareg, som er blevet set køre hasarderet sydpå ad motorvejen ved Stilling mellem halv ni og kvart i ni torsdag morgen. Da førerne af de to biler endnu ikke har meldt sig, øger det kun mistanken om, at det kan være de samme, der røvede pengedepotet i Brabrand,

Politiet har derudover ransaget en forladt landejendom i Bjøstrup syd for Århus i håbet om at finde spor, der kan føre til opklaring. Politiet har taget prøver fra ejendommen, som nu skal undersøges, men intet tyder på, at der er kommet et afgørende gennembrud i sagen.

Det voldsomme røveri i Brabrand betyder for Danske Banks vedkommende, at de nu vil optimere sikkerheden, fortæller pressechef Jonas Sunn Torp.

»Myndighederne har godkendt vores sikkerhedssystem efter røveriet og havde ingen anmærkninger, men det er klart, at der er noget, som ikke fungerer. Det kan ikke passe, at man bare kan gå ind og tage så mange penge, så vi er allerede blevet klogere siden i går,« siger han.

Jonas Sunn Torp fortæller, at Danske Bank allerede er i fuld gang med at finde ud af, hvad der kan gøres bedre, men banken holder kortene tæt ind til kroppen af hensyn til sikkerheden.

»Vi har allerede en lang liste af ting, man kan gøre, men vi fortæller ikke, hvad vi har tænkt os. Forbedringerne kommer til at ske i samarbejde med politiet, når de engang er færdige med efterforskningen,« siger han.