Politiet undersøger mistænkeligt forhold ved gymnasium

Det var en falsk alarm, som mandag morgen førte til en større politiaktion ved et gymnasium på Østerbro i København.

Svært bevæbnet politi foran Københavns Private Gymnasium på Østerbro, mandag den 19. marts 2019.. (Foto: Tariq Mikkel Khan/Ritzau Scanpix) Fold sammen
Læs mere
Foto: Tariq Mikkel Khan

Det var en falsk alarm, som mandag morgen førte til en større politiaktion ved et gymnasium på Østerbro i København. Det oplyser politiet på Twitter.

Københavns Politi oplyste klokken 10.30 på Twitter, at det er massivt til stede på grund af et mistænkelige forhold i et område nordøst for Østerport Station.

Politiet fortæller, at det fik en anmeldelse om det mistænkelige i området.

Københavns Private Gymnasium, der har adresse i Præstøgade, oplyser til Ritzau, at skoleelever fortsætter dagen som normalt trods bevæbnet politi foran skolen.

Skolen oplyser, at den ikke er blevet orienteret om, hvad politiopbuddet skyldes.

I første omgang satte politiets arbejde i en kort periode en stopper for, at S-togene kunne stoppe på Østerport og Nordhavn Station.

Det skyldtes, at politiet arbejdede ved Østerport Station, oplyser DSB. Meldingen om, at togene ikke stoppede ved de to stationer, kom klokken 9.35.

Kort efter klokken 10 lyder det, at S-togene igen kører efter planen ved Østerport og Nordhavn Station. Der kan dog være forsinkelser på enkelte linjer, oplyser DSB.

Vagtchefen ved Københavns Politi oplyser, at politiet undersøger et »mistænkeligt forhold«. Men vagtchefen vil ikke uddybe, hvad det nærmere indebærer.

/ritzau/