Politiet undersøger anklaget asyl-præst

Københavns Politi vurderer nu om der skal rejses sigtelse mod præsten. Ramsdal er yderligere efter en snak med biskoppen blevet sendt på tre ugers ferie.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Præsten i Brorsons Kirke, Per Ramsdal, bliver nu efterforsket af Københavns Politi efter, at B.T. har afsløret præsten i at hjælpe med at skjule illegale irakiske asylansøgere.

- Det er en meget alvorlig sag, og vi vil nu vurdere, om der er beviser nok til at rejse en sigtelse. Er de oplysninger, som er fremme i medierne i dag korrekte, så kan der meget vel blive rejst en sigtelse. Men vi skal først have vurderet hele sagen og hørt B.T.s telefonsamtale med præsten igennem, siger politikommissær Lars Borg, der også afslører, at Rigspolitiets Udlændingeafdeling skal involveres i sagen, skriver bt.dk.

Formand for Retsudvalget Peter Skaarup (DF) er meget tilfreds med, at politiet starter en efterforskning.

- Det kan være, at en sag mod Per Ramsdal kan være med til at trævle hele det netværk op, der ulovligt holder illegale asylansøgere skjult og giver dem falske forhåbninger, siger han til bt.dk.

Ifølge juraprofessor Eva Smith fra Københavns Universitet kan det straffes med en bøde at hjælpe udlændinge på ulovligt ophold i Danmark med at skaffe bolig, og hvis det kan bevises, at Per Ramsdal har gjort det flere gang, så kan det straffes med fængsel.