Politiet under pressemøde: Sender kraftig appel til alle

Siden gårsdagens skyderi i Field's er der blevet delt flere videoer på internettet og de sociale medier. På morgenens pressemøde kom politiet med en kraftig opfordring.

 
Københavns Politis chefpolitiinspektør Søren Thomassen kom mandag morgen med en kraftig opfordring til alle om ikke at dele videomateriale på sociale medier eller andre steder på internettet. Video: Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

På mandagens pressemøde kom Københavns Politi med en bøn.

»Jeg vil gerne sende en appel til, at har man optagelser derudefra, har man set noget derude, så kontakt politiet, så vi kan få det med i vores efterforskning,« lød meldingen fra chefpolitiinspektør ved Københavns Politi Søren Thomassen.

Efter skyderiet i Field's begyndte både internettet og diverse sociale medier at flyde over med både billeder og videomateriale af skyderierne, den 22-årige formodede gerningsmand og de alvorlig tilskadekomne.

Derudover er der også blevet delt såkaldte hjemmevideoer, som den mistænkte skulle have optaget af sig selv og lagt på YouTube kort før hændelserne i storcenteret. Her skulle han angivelig optræde med et eller flere våben.

Siden søndagens hændelse i shoppingcentret på Amager har politiet i hovedstaden været særlig opmærksom på, at folk gerne vil videredele eller dele ud af den information, som de får om skyderiet.

Men netop videredeling af sådan et materiale til andre end politiet fik Søren Thomassen til at komme med endnu en markant melding til de mange ude bag skærmene.

»Har man fra de sociale medier enten billeder af de tilskadekomne eller andre derudefra, så lad vær at dele det.«

På pressemødet kom Københavns Politi med en opfordring til befolkningen om at tænke på de tilskadekomne og pårørende, inden man eventuelt vælger at dele videomaterialet med andre.

Derudover sendte chefpolitiinspektøren også en reminder til alle om, at det ifølge straffelovens §264d er strafbart at dele videoer og billeder af den karakter. Staffen for handlinger som den er enten bøde eller fængsel indtil seks måneder.

»Så det er en kraftig appel, vi sender her,« lød det.

Sidder man inde med videoer eller billeder, eller har man nyt i sagen, så er opfordrer Københavns Politi til, at man kontakter dem på 114.