Politiet udsender billeder i efterlysning af mulig gerningsmand bag bilbrande

Signalementet lyder på en mand, der er »udenlandsk af udseende«, 20-25 år, 175-180 centimeter høj, spinkel af bygning, har et smalt ansigt, mørkt hår og øjenbryn samt »mundskæg«.

Københavns Politi sætter nu billede og signalement på en mand, som efterlyses i forbindelse med en række påsatte brande af biler i hovedstaden, særligt på Christianshavn og Amager.

Bilerne er sat i brand i sidste weekenden, nærmere bestemt i perioden fra fredag den 19. august klokken 22.15 til søndag den 22. august klokken 00.45.

Københavns Politi mener, at den mistænkte kan sættes i forbindelse med flere af ildspåsættelserne. Vicepolitiinspektør Jens Møller Jensen ønsker dog ikke at forholde sig til, om den mistænkte kan have forbindelse til samtlige af de bilbrandene, der har været i byen de seneste døgn.

»Jeg kan sige, at den her person på fotografiet er set i nærheden af steder, hvor der er brændt flere biler af samtidigt,« siger Jens Møller Jensen.

Signalementet lyder på en mand, der er »udenlandsk af udseende«, 20-25 år, 175-180 centimeter høj, spinkel af bygning, har et smalt ansigt, mørkt hår og øjenbryn samt »mundskæg«.

Manden var iført en mørk kasket med hvidt logo på skyggen, mørk trøje og desuden en mørkegrå hættetrøje med lysere for. På benene havde han løse, slidte jeans og mørke kondisko med hvide såler.

Artiklen fortsætter under billederne:

Henvendelse til politiet kan ske til telefon 114. Politiet beder også stadig om henvendelser fra vidner, der måtte have set noget i områder, der har været ramt af bilbrande.

Politiet har tidligere udtalt, at de mener, der er tale om den samme eller de samme gerningsmænd bag bilbrandene.

Natten til tirsdag blev en bil og tre knallerter sat i brand på på Nørrebro, mens ildspåsættelserne de to forrige nætter primært har været på og omkring Christianshavn. Natten til søndag blev der sat ild til seks biler, og flere end ti blev beskadiget, mens det den efterfølgende nat gik ud over syv køretøjer.

Ildspåsættelserne i København følger et hav af bilbrande i løbet af sommeren på den anden side af Øresund. I Malmø skulle over 100 biler være blevet sat i brand siden 1. juni, og for et par uger siden blev op mod 50 biler beskadiget i Stockholm på blot én nat.

Den mistænkte er nu anholdt. Berlingske har derfor fjernet billederne af den formodede gerningsmand.