Politiet udsat for stenkast, da man fandt flere våben på Christiania

Politiets Task Force Pusherstreet beslaglagde blandt andet en røggranat, en økse og en peberspray under en aktion på Christiania onsdag, hvor betjentene blev mødt med stenkast.

ARKIVFOTO. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Københavns Politis Task Force Pusherstreet fandt flere våben, herunder en økse, en stor røggranat og en peberspray, i forbindelse med en ransagning af fire boder på Christiania onsdag.

Fire mænd på henholdsvis 21, 25, 30 og 35 år blev anholdt.

Den 35-årige mand, der tidligere er dømt i pushersager, forsøgte at stikke af fra politiet, men blev dog fanget efter en kort løbetur.

Under transporten sparkede den anholdte en politibetjent hårdt på knæet, hvilket sendte betjenten på skadestuen.

Da betjentene forlod Pusherstreet, blev der kastet sten mod dem af maskerede personer, oplyser politikommissær Steffen Thaaning Steffensen i en pressemeddelelse torsdag.

»Det er bekymrende - både for Københavns Politi og for de fredelige christianitter - at betjente bliver mødt med potentielt invaliderende stenkast, når vi griber ind mod den dybt kriminelle og stærkt organiserede kriminelle underverden. Det er også bekymrende, at vi finder en røggranat, der kan medføre meget stor skade for uskyldige, hvis den udløses enten forsætligt eller ved et uheld,« siger Steffen Thaaning Steffensen.

Den 35-årige sigtes for overtrædelse af loven om euforiserende stoffer og vold mod tjenestemand, mens en 21-årig mand sigtes for besiddelse af narko.

Begge fremstilles i grundlovsforhør senere torsdag. De øvrige to anholdte mænd er løsladt igen.