Politiet udlover dusør i sag om drab i Herlev

En dusør på mere end 84.000 kroner skal hjælpe politiet med at opklare drabet i Elverparken fra november. »Vi er overbevist om, at der sidder folk derude, der har mistanke til konkrete personer – vi har bare ikke hørt fra dem endnu,« siger politikommissæren.

Drabet på gravide Louise i Elverparken i Herlev. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup

Knap tre måneder efter, at Louise Borglit blev stukket ihjel i Elverparken et stenkast fra Herlev Bymidte Butikscenter, bliver der nu taget utraditionelle midler i brug for at hjælpe efterforskerne på vej.

En indsamling blandt beboerne i området samt to større, private donationer har nemlig rejst 84.538,45 kroner, der bliver udlovet som dusør til den eller dem, der kan komme med spor i sagen, der fører til en opklaring. Det oplyser Københavns Vestegns Politi i en pressemeddelelse fredag.

»Vi arbejder fortsat intensivt med drabet fra Elverparken, men endnu har efterforskningen ikke båret frugt,« fortæller politikommissær Ole Nielsen i pressemeddelelsen, og fortsætter:

»Samtidig er vi overbevist om, at der sidder folk derude, der har mistanke til konkrete personer – vi har bare ikke hørt fra dem endnu. Vi håber, at dusøren kan være et incitament for dem til at kontakte politiet i denne bestialske sag.«

Utraditionelt med dusør
I nogen grad er det dog jomfrueligt land, efterforskningen nu bevæger sig ud på. Selvom de fleste nok vil genkende princippet om dusører fra Hollywood såvel som det amerikanske retssystem, er der kun meget få gange, danske politisager har haft en dusør involveret. Derfor vil Københavns Vestegns Politi heller ikke gisne om effekten af det. De understreger dog, at det ikke er politiets midler, der udlovet – det er penge der udelukkende er rejst af borgere gennem indsamlinger og donationer.

Drabet af den 32-årige og synligt gravide Louise Borglit skete ved 19-tiden den 4. november sidste år – på den såkaldte J-dag, hvor julebryggen bliver frigivet. Da Berlingske en uge senere besøgte Elverparken, gav flere af områdets lokale udtryk for, at de fandt det utrygt og uhyggeligt – ikke mindst fordi Louise Borglit tilsyneladende var et tilfældigt offer.

Politiet jagter vidner
Overfor Berlingske understreger Københavns Vestegns Politi, at man fortsat leder efter vidner, der måske har set gerningsmanden eller på anden vis kan føre efterforskerne videre. Hidtil har man bl.a. gennemsøgt såvel parken som den sø, der ligger inde i parken, i jagten efter drabsvåbnet, men indtil videre uden held. Derfor gennemgår man nu tidligere hændelser i området, for at komme på sporet af en gerningsmand.

I den forbindelse leder man netop nu efter en kvinde, der kom cyklende op ad Tornerosevej kort inden drabstidspunktet den 4. november. Det drejer sig om en kvinde, der menes at være i alderen 40 til 50 år, som cyklede i nordgående retning, som bar cykelhjelm og en mørk jakke. Hendes cykel var rød og gul, og politiet vil gerne i kontakt med kvinden, da hun muligvis kan have set noget – måske sågar gerningsmanden.

Politiet leder også fortsat efter den mand, et andet vidne så kommende løbende ud af parken lige omkring gerningstidspunktet. Kort forinden havde vidnet hørt to skrig, og da den løbende mand fik øje på vidnet, stoppede han op og slog ud med armene, inden han løb videre.