Politiet tiltaler formodet matchfixer

Der er rejst tiltale i Danmarks første sag om matchfixing nogensinde. En 27-årig mand, der ellers har trukket en tilståelse tilbage i sagen, bliver nu alligevel tiltalt.

Der er rejst tiltale i Danmarks første sag om matchfixing nogensinde Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Nissen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Politiet mener, at beviserne i Danmarks første sag om matchfixing i professionel fodbold er stærke nok til at rejse tiltale. Den 27-årige MT står nu tiltalt for at have været involveret i at arrangere og spille penge på, hvad udfaldet af flere kampe mellem Hvidovre og henholdsvis Vejle og Hjørring skulle ende med. Det siger advokaturchef Per Justesen, der er anklager på sagen.

»Nu er der rejst tiltale, og så har jeg ikke flere kommentarer til det,« siger han.

Udover MT er fem andre sigtede i sagen. Heriblandt er fire tidligere fodboldspillere i Hvidovre IF, hvoraf den ene er målmanden Lasse Krogh. Men politiet har endnu ikke taget stilling til, hvad der skal ske med disse fem sigtelser, fortæller Per Justesen.

Berlingske har spurgt på hvilket grundlag, der er rejst tiltale mod MT. Men Per Justesen vil ikke uddybe på nuværende tidspunkt.

MTs forsvarer Henrik Juel Halberg skriver i en SMS til Berlingske, at han ikke vil forholde sig til tiltalen på nuværende tidspunkt. ”Jeg har ikke set anklageskriftet endnu, men har i øvrigt ingen kommentarer til, at politiet åbenbart mener, de har tilstrækkeligt med beviser til, at de mener, min klient kan dømmes. Jeg afventer nu, at der bliver berammet et retsmøde,” siger han.

Det er sandsynligt, at det er MTs egne tidligere tilståelser, der ligger til grund for sagen. MT har nemlig tidligere tilstået matchfixing over for politiet og hargodkendt indholdet af afhøringsrapporterne med sin underskrift.

Ligeledes modtog MT i sommer en retsmødebegæring om at møde i retten og gentage tilståelsen af forholdene. Ifølge retsmødebegæringen, som var skrevet blandt andet på baggrund af afhøringsrapporterne, skulle MT blandt andet tilstå, at have tjent 900.000 kroner sammen med de fem andre sigtede på de to fixede kampe. Desuden skal MT have fortalt en asiatisk spillefirma, hvad udfaldet af en kamp var planlagt at blive, hvorefter spillefirmaet angiveligt satsede, det der svarer til 2-3 millioner kroner på kampen.

Men da Berlingske begyndte at skrive om sagen, valgte MT den 26. august at trække sin tilståelse. Han beskrev, hvordan han havde søgt beskyttelse hos politiet efter et voldeligt overfald, og at politiet til gengæld forventede, at han fortalte dem om matchfixingen. Han sagde til Berlingske, at politiet overdrev betydningen af hans forklaringer, og han ikke kunne genkende de tre forhold, han skulle tilstå.

»Han er truet, og for at politiet vil tage sig af det, så skal han levere oplysninger om noget helt andet end det, han henvender sig med. Det er helt uhørt, og under al kritik« sagde MTs forsvarer, Henrik Juel Halberg, i forbindelse med at MT trak sin tilståelse tilbage.

Berlingske spurgte MT, om han da havde løjet over for politiet.

»Muligvis. Om det er direkte løgn, eller om vi sammen har overdrevet noget, det kan jeg ikke huske. Jeg har set afhøringsrapporter og skrevet under på dem. Men jeg kan ikke huske konkret, hvad jeg har sagt i dem. Det var min opfattelse, at jeg gav dem noget baggrundsinformation, som de ville bruge tid på rent faktisk at efterforske. De sagde, at jeg kunne blive sigtet for det, men de sagde ikke, at der skulle bygges en sag op om det alene,« sagde den 27-årige MT.

Politiet har ud over MTs underskrevne afhøringsrapporter også materiale indhentet hos DBU, Danske Spil og informationer fra telefonaflytninger af de fem, der er sigtede. Tiltalen kommer samme dag som, at kulturminister Marianne Jelved i dag underskriver verdens første matchfixingkonvention, som er blevet til i Europarådet.