Politiet til voldelige demonstranter: »De skal drages til ansvar«

Fem unge er blevet anholdt, men ingen er kommet til skade, fortalte politiet på pressemøde efter voldsomme demonstrationer på Nørrebro oven årsdagen for Ungdomshusets rydning.

10-årsdagen for nedrivningen af Ungdomshuset på Jagtvej 69, blev onsdag d. 1. marts 2017 markeret med en stor demonstration igennem Københavns gader. Her politiet på Jagtvej.. (Foto: Bax Lindhardt/Scanpix 2017) Fold sammen
Læs mere
Foto: Bax Lindhardt

Der er ingen meldinger om tilskadekomne, fem-seks banker og butikker har fået knust ruder, og så er ni unge anholdt for blandt andet vold mod tjenestemand og forsøg på det.

Desuden har politiet tænkt sig at komme ind og »hilse« på de unge, der i øjeblikket har forskanset sig i i det nye Ungdsomhus på Dortheavej for at få fat i de unge, som har kastet flasker efter politiet og skudt med møtrikker ved brug af slangebøsser.

Det var hovedbudskabet i den pressebriefing, som Københavns Politi afholdte onsdag aften.

»Nogle har kastet ting og sager efter os, og dem vil vi gerne have fat på. Vi går ikke hjem, før der er faldet ro på. Der kan godt gå mange timer endnu,« sagde chefpoliti-inspektør Jørgen Skov.

Han kunne også fortælle, at politiet har haft særlige dokumentationsvogne ude til at følge demonstrationen og samle beviser mod folk, som det kan komme på tale at »drage til ansvar.«

Ifølge politiet var deltagertallet til demonstrationen oppe på at have ca. 1.000 deltagere på et tidspunkt. Det startede fredeligt, men på et tidspunkt var der nogen, »som ikke kunne finde ud af at opføre sig ordentligt.«

Derfor skred man ad to omgange til at opløse demonstrationen for at give de mange fredelige deltagere mulighed for at komme væk.

Senere på aftenen opstod der uroligheder ved ungdomshuset på Dortheavej, hvor der ifølge politiet blev smidt med flasker og andet kasteskyts mod politifolkene på stedet.

Derfor lagde politiet an til at »prøve at få snakket med de mennesker, der er i huset.«

Den melding førte til, at en del af de unge valgte at forlade Ungdsomhuset, men der er stadig en del tilbage i huset på nuværende tidspunkt.

Artiklen er torsdag morgen opdateret med et nyt tal for anholdelser, der nu lyder på ni.