Politiet til overfaldsvidner: Vi har brug for jer

Københavns Politi appellerer nu på det kraftigste til vidner, der kan hjælpe med opklaringen af det brutale overfald på den 21-årige Cem Aydin i januar, der kostede ham livet.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

- Vi vil forbandet gerne have fat i gerningsmændene, for de skal altså stilles til ansvar for deres handling. Det her er en inderlig bøn til vidnerne: Kom nu frem, vi kan ikke komme videre uden jer.

Sådan lyder opråbet fra politikommissær Hans Erik Raben fra Københavns Politi. Politiet efterlyser nu vidner, der sidder inde med viden om de 6-10 gerningsmænd, der stod bag et brutalt overfald på den 21-årige Cem Aydin, der blev tæsket til døde 19. januar i år.

- Det er et nyt opråb, for vi har stadig ikke nogen anholdte gerningsmænd, og vi skal simpelthen bruge hjælp for at få denne her sag opklaret. Det er så alvorlig en sag, og det kan ikke være rigtigt, at de skal gå fri. Så mange mennesker kan ikke begå så groft og brutalt et overfald, uden at der er nogen, der har kendskab til, hvem de er, og hvad baggrunden er, siger Hans Erik Raben.

Cem Aydin var på vej hjem fra byen med sin kæreste torsdag 19. januar. Ved 22.30-tiden tog han afsked med hende og gik hjem mod sin adresse på Kong Georgs Vej på Frederiksberg. Her lå 6-10 hætteklædte personer på lur og ventede på ham, og den 21-årige mand forsøgte desperat at flygte, men han blev indhentet og gennembanket. Familien slukkede dagen efter for hans respirator, da skaderne var så alvorlige, og hans liv ikke stod til at redde.

Hans Erik Raben fortæller, at efterforskningen af overfaldet har været omfattende og med meget materiale, og at politiet har afsat en stor mængde ressourcer.

- Men lige nu er vi ved at nærme os det sted, hvor vores muligheder for videre efterforskning er ved at være udtømte, siger han.

Københavns Politi har arbejdet med fire hovedspor for, hvad motivet bag overfaldet kunne være: Æresrelateret, økonomiske forhold i kriminelle miljøer, jalousi og banderelateret. Hans Erik Raben vil af hensyn til den videre efterforskning ikke komme nærmere ind på, i hvilken retning politiet arbejder nu, men han understreger, at de har »en god mavefornemmelse«.

Vidner har set to køretøjer forlade gerningsstedet efter overfaldet, og Hans Erik Raben fortæller, at de arbejdet med flere »interessante navne«.

- Vi har mange navne, og vi sidder måske også med de rigtige, men vi har ikke grundlag nok til at foretage anholdelser. Det skal vi bruge vidneforklaringer til, siger han.

Vidner kan henvende sig til Københavns Politi på telefonnummeret 33 14 14 48.