Politiet til folk omkring Jyllands-Posten: Tænk jer om

Tre mænd kørte søndag aften rundt med synlige attrapper ved Jyllands-Posten i Viby. Østjyllands Politi understreger, at der er øget sikkerhedsniveau i området, og at folk bør tænke sig om.

Arkivfoto. JP Politikens Hus på Rådhuspladsen i København. Fold sammen
Læs mere
Foto: Brian Bergmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Efter terrorangrebet på det franske satiremagasin, Charlie Hebdo, er sikkerhedsniveauet øget omkring flere danske medier. Og søndag klokken 19.38 havnede politifolk i en atypisk aktion ved Jyllands-Posten i Viby.

Her udviklede et rutinemæssigt tjek af en mistænkelig bil sig til en kort biljagt, fordi en person i bilen holder, hvad der ligner en maskinpistol i hånden.

Føreren af bilen forsøger at stikke af fra politiet, og da politiet får hold på bilen, viser det sig, at der er tale om en såkaldt våbenattrap af et automatvåben. Desuden gemmer der sig yderligere en efterligning af en pistol i bilens handskerum.

Episoden får nu Østjyllands Politi til at understrege, at sikkerheden tages yderst alvorligt i kølvandet på situationen i Frankrig, og derfor opfordres alle til at tænke sig om en ekstra gang, inden man udviser mistænkelig adfærd.

»Som situationen er i øjeblikket, særligt omkring Jyllands-Posten, så er det jo helt vanvittigt at køre rundt med, hvad der umiddelbart ligner automatvåben og så oven i købet forsøge at stikke af fra politiet. Vores beredskab er særligt skærpet, og vi tager altså ingen chancer, hvis det kommer dertil, så der er rigtig god grund til at tænke sig godt om og ikke opføre sig dumt,« siger chefpolitiinspektør Bent Preben Nielsen.

Det var unge mænd - to på 21 år og en på 19 - fra Aarhus, der sad i bilen. De blev alle anholdt og bragt til politigården. De er nu sigtet for »trusler på livet ved at køre rundt med synlige våben i nærheden af Jyllands-Posten og Kurt Westergaard«, oplyser politiet.

De tre er desuden sigtet for hæleri, da politiet mener, mændene har skaffet sig atrapperne ved et indbrud. Politiet har efterfølgende ransaget de tre mænds adresser og fandt blandt andet en peberspray, ulovligt fyrværkeri og hash, som de nu også er sigtet for at besidde.

Alle tre mænd blev løsladt efter afhøringen.