Politiet tavs om henvendelser i terrorsag

Københavns Politi offentliggjorde fredag en række billeder af den formodede gerningsmand bag terrorattentaterne i håb om at kunne kortlægge hans færden via vidneudsagn.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Politiet vil endnu ikke oplyse, hvorvidt der er kommet henvendelser fra vidner, der kan hjælpe med at kortlægge den terrormistænkte Omar Abdel Hamid El-Husseins færden sidste weekend.

Fredag offentliggjorde Københavns Politi en række overvågningsbilleder af den formodede gerningsmand bag terrorangrebene i København, der viste ham cykle rundt i Indre By umiddelbart inden attentatet mod synagogen i Krystalgade.

Politiet vil gerne i kontakt med vidner, der har set Omar El-Hussein køre rundt på cyklen på blandt andet Amagertorv, Købmagergade, Krystalgade og Peder Hvitfeldts Stræde.

»Hvis der kommer et eller andet ekstraordinært, vil der blive udsendt en pressemeddelelse i løbet af weekenden. Men hvis ikke det sker, vil vi først på mandag oplyse om, hvorvidt der er nyt i sagen,« siger vagtchef ved Københavns Politi Lars Westerweel til Berlingske Nyhedsbureau lørdag formiddag.

Omar El-Hussein mistænkes for at stå bag angrebet ved synagogen i Krystalgade natten til søndag sidste weekend, hvor en 37-årig jødisk mand mistede livet, mens to betjente blev såret. Han menes også at stå bag attentatet ved kulturhuset Krudttønden på Østerbro lørdag eftermiddag, hvor en 55-årig mand blev dræbt, mens tre betjente blev såret.

Politiet er i øjeblikket ved at kortlægge den formodede gerningsmands færden før under og efter angrebene.

Fredag oplyste politiinspektør ved Københavns Politi Jørgen Skov, at den mistænkte kørte rundt på cykel i det indre København i tiden mellem klokken 23.25 og tidspunktet for angrebet på synagogen klokken 00.41.

»Det er vores indtryk, at han har været i området for at rekognoscere forud for skudattentatet, idet han cykler frem og tilbage ad blandt andet Købmagergade - og dermed passerer Krystalgade, hvor han har haft frit udsyn til vagten og politifolk på stedet,« lød det fra politiinspektøren i en pressemeddelelse.

Fredag kom det også frem, at politiet har fundet Omar El-Husseins DNA ved Krudttønden.

Han blev skudt og dræbt af politiet tidligt søndag morgen efter et halvt døgns menneskejagt.