Politiet takker danskerne for hjælpen under terrorangreb

Københavns Politi har modtaget tusindvis af henvendelser i forbindelse med weekendens skudepisoder og takker danskerne for hjælpen og de mange sympatierklæringer.

En af de cirka 20 politibiler, der fik kys på siden. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mere end 300 af de opkald, Københavns Politi i weekenden modtog fra danskere i forbindelse med terrorangrebene, vurderes at have haft betydning for efterforskningen. Derfor takker politiet nu alle de borgere, der har hjulpet til.

»Det har været den største, uvarslede politiindsats i nyere tid, og indsatsen har involveret et stort antal politifolk fra hele landet. Borgernes oplysninger på 114 og deres bistand med at dele oplysninger og overvågningsbilleder på de sociale medier har været af væsentlig betydning for os i en meget vanskelig situation, hvor tid var en afgørende faktor,« siger politidirektør Thorkild Fogde i en skriftlig udtalelse.

Han hæfter sig samtidig ved de mange sympatierklæringer og den store opbakning, danskerne har vist betjentene - især på de sociale medier. Her florerer blandt andet billeder at en politibil med flere aftryk af læbestiftskys og et andet billede af en borger, der har købt morgenmad til en flok trætte betjente.

»Det har varmet os meget at mærke den sympati og opbakning, der er strømmet os og vores ansatte i møde fra alle sider. Både fra politisk hold, på de sociale medier, i breve og mails, med blomster og i politifolkenes daglige møder med befolkningen rundt omkring i byen,« siger Thorkild Fogde.

Han kan samtidig oplyse, at alle de fem betjente, der blev såret i weekendens to skudepisoder, er blevet udskrevet fra hospitalet.

»De har det efter omstændighederne godt, men er selvfølgelig påvirkede af hændelserne,« siger Thorkild Fogde.

Tre af betjentene blev såret i skulder, lyske og ben under det første angreb, der fandt sted mod kulturhuset Krudttønden på Østerbro lørdag eftermiddag, mens de to andre betjente blev skudt i henholdsvis arm og ben foran synagogen i Krystalgade i det indre København natten til søndag.

To civile mænd blev dræbt ved de to angreb.