Politiet: Store dele af Experimentarium er væk

Brandvæsnet er mandag aften i gang med efterslukningen af den voldsomme brand i Experimentarium-bygningen i Hellerup.

Brand ved Eksperimentarium i Hellerup mandag. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sara Gangsted
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Alle dele af det store bygningskompleks, der har huset Experimentarium, er stort set udbrændt efter mandagens voldsomme brand.

Det oplyser Nordsjællands Politi mandag aften.

»Store dele af Experimentarium er væk,« siger Ulrik Lindén, vagtchef ved Nordsjællands Politi.

Brandvæsnet har mandag omkring klokken 19.30 fået slukket flammerne, men der mangler stadig et stort arbejde med efterslukning, forklarer Ulrik Lindén.

»Det vil nok fortsætte i aften og i morgen,« siger han.

Ilden i Experimentarium, der i øjeblikket er under ombygning, brød ud kort før klokken 15, og branden udviklede kraftig, sort røg, som kunne ses over det meste af København.

Flammerne truede med at få fat i de omkringliggende bygninger, der omfatter flere kontorbygninger og Waterfront Shoppingcenter. Derfor var brandvæsnets mission ifølge Ulrik Lindén også, at branden ikke bredte sig til andre bygninger, hvilket lykkedes.

To personer kom til skade under branden. Ifølge Ulrik Lindén har en person brækket anklen under et spring for at komme i sikkerhed. En anden person er til observation for røgforgiftning.

Begge de tilskadekomne er håndværkere, der er med til den storstilede ombygning af centret i Hellerup.

Politiet eller brandvæsnet kan endnu ikke sige noget om, hvorfor branden opstod, men direktør for Experimentarium, Kim Herlev, fortæller, at man formoder, at arbejdet omkring det nye tag er årsagen:

»Vi har en formodning om, at det er en proces, hvor man har været i gang med at lægge tagpap på - der arbejder man med åben ild. Så vores formodning er, at det er der, det er gået galt. Det er svært at forestille sig, at det kan være andet. Men jeg er selvfølgelig forsigtig med at sige det, for det er ikke bekræftet,« siger Kim Herlev.

Han kan endnu ikke sige, hvad branden betyder for ombygningen af Experimentarium eller planerne om at vende tilbage til lokalerne i Hellerup.

»Det vigtigste for os er, at der ikke er personer, der er kommet alvorligt til skade. I næste række kommer bygningen og de skader, der sker der,« siger Kim Herlev.

Experimentarium har siden starten af 2014 haft midlertidigt til huse på Papirøen nær Operaen, mens ombygningen i Hellerup har fundet sted. Det var planen, at man flyttede tilbage til de nyrenoverede lokaler i slutningen af 2016.