Politiet: Stor tysk rockerbande på vej til Danmark

Den tyske rockerbande, Gremium MC, arbejder på at etablere sig i Danmark.

Tyske medlemmer af Gremium MC. Fold sammen
Læs mere
Foto: Carmen Jaspersen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Først var der Hells Angels og Bandidos. Så åbnede den hollandske motorcykelbande Satudarah en afdeling i Bagsværd, og nu tyder meget på, at en fjerde rockerbande er på vej til Danmark.

Gremium MC - der hævder at være Tysklands største motorcykelklub - arbejder på at åbne en afdeling i Danmark. Det erfarer BT fra kilder med indsigt i bandemiljøet.

Politiinspektør Michael Ask, der er chef for Politiets Nationale Efterretningscenter, bekræfter oplysningerne.

- Vi har hørt, at Gremium arbejder på at etablere sig i Danmark. Der skal angiveligt være holdt nogle møder i Tyskland mellem Gremium og personer fra det danske bandemiljø. Det er noget vi er meget opmærksomme på, men lige nu tager vi det roligt, for én ting er at tale om det, en anden ting er at gøre det, siger Michael Ask.

Han ønsker ikke at uddybe, hvilke personer eller grupper, der er involveret i forhandlingerne med Gremium. BT erfarer imidlertid fra andre kilder, at der er tale om løsgængere fra forskellige bander, der er røget ud i 'bad standing' eller ikke passer ind. Initiativtagerne til den danske afdeling er ifølge BTs oplysninger hærdede voldskriminelle med indvandrerbaggrund, der tidligere har haft tilknytning til bandemiljøet på Nørrebro.

Bandemiljøet i Danmark har i det seneste års tid været præget af mange opbrud og interne konflikter og udsmidninger af medlemmer. De interne konflikter har skabt en hel del ’hjemløse’ bandekriminelle, der mangler rygdækning.

Vold, narko, prostitution og våben

Gremium MC er en såkaldt 1% motorcykeklub, der blev stiftet i 1972 i Mannheim. Klubben hævder selv at være Tysklands største motorcykelklub med 73 afdelinger i Tyskland og 71 i andre europæiske lande. Derudover har Gremium en række supportklubber, der kalder sig Black Seven, fordi G er det syvende bogstav i alfabetet.

Tysk politi regner Gremium for at være en samling af kriminelle på lige linje med Hells Angels og Bandidos. Gremium bliver sat i forbindelse med vold, våben, narko, prostitution, menneskehandel og andre former for kriminalitet.

I 1988 blev Gremium forbudt i den tyske delstat Baden-Württemberg. Forbuddet blev ophævet igen i 1992, fordi det ikke var muligt at bevise, at Gremium var en kriminel organisation.

Gremium har et venskabeligt forhold til Satudarah, men er en direkte konkurrent til Hells Angels og Bandidos. Der har tidligere været blodige sammenstød mellem medlemmer af Gremium og medlemmer af Hells Angels og Bandidos.

Der florerer rygter om, at Gremium agter at etablere sig i Norge, hvor Satudarah for nyligt åbnede en afdeling. På den skandinaviske bande-blog, gjengkriminalitet.blogspot.dk, forlød det fredag, at Gremium ville lave et såkaldt patch-over med en lokal motorcykelbande ved navn Gladiators. Det skulle foregå ved en fest i weekenden, der skulle afholdes i et klubhus uden for Norge. Det er dog ikke siden blevet bekræftet, at det er sket. BT har forgæves forsøgt at kontakte Gremiums tyske hovedafdeling for en kommentar.