Politiet stoppede indbrudsmistænkte med sømmåtter

Efter en biljagt fik politiet standset flugtbil og fandt indbrudsværktøj og mulige tyvekoster.

To mænd forsøgte lørdag forgæves at slippe fra politiet i Hjørring, men blev stoppet af politiets sømmåtter. Arkivfoto. Scanpix/Nikolai Linares Fold sammen
Læs mere

To mænd forsøgte lørdag at slippe væk fra ordensmagten, efter at de var blevet antastet af en politipatrulje i det centrale Hjørring.

Ved brug af sømmåtter lykkedes det dog i sidste ende for Nordjyllands Politi at få stoppet de to mænd, fortæller Per Vagn Nielsen, der er vagtchef hos Nordjyllands Politi.

»Der blev fundet indbrudsværktøj i bilen og et gavekort, som tilhører en kvinde. Og så var der forskellige andre ting, der pegede i samme retning. De er kendt for noget lignende tidligere,« fortæller Per Vagn Nielsen.

Politiets fund i mændenes bil sammenholdt med deres fortid fik anklagemyndigheden til at kræve mændene fremstillet i grundlovsforhør.

Det blev holdt søndag i Retten i Hjørring, hvor det blev besluttet, at de to mænd skal sidde fængslet frem til 10. april.

Ifølge Per Vagn Nielsen var det en politipatrulje i Hjørring midtby, som i første omgang forsøgte at vinke de to mænd ind til siden.

Den idé syntes mændene tilsyneladende ikke om. I hvert fald forsøgte de at køre fra politiet, men det var ulige hold.

Politipatruljen fik nemlig tilkaldt hjælp fra kolleger, som i den sydlige del af Hjørring lagde sømmåtter ud i krydset mellem Aalborgvej og Halvorsmindevej. Og da flugtbilen kørte forbi dem, var jagten slut.

De anholdte er lokale mænd på 25 og 31 år.

/ritzau/