Politiet søger vidner i sag om narkopåvirket vanvidsbilisme

Det er vigtigt for politiet at komme i kontakt med vidner, som kan kaste lys over en grov episode med vanvidskørsel, der fandt sted søndag formiddag.

En 19-årig mand er blevet varetægsfængslet frem til 26. august for at køre hasarderet i narkopåvirket tilstand. Politiet efterlyser vidner i sagen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Kastrup/Arkivfoto
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Søndag 1. august om formiddagen satte en 19-årig narkopåvirket mand sig bag rattet i en sort VW Polo, trykkede på speederen og bragte adskillige menneskers liv i fare.

Midt- og Vestsjællands Politi efterlyser nu vidner i sagen om vanvidsbilisme, som foregik på Sjælland fra klokken 10 om formiddagen den søndag.

Den 19-årige mand, der er fra Vig i Odsherred, stak af fra politiet ved motorvejen nær Roskilde og blev standset og anholdt knap tre kvarter senere ved Slagelse.

Under sin hasarderede kørsel påkørte den 19-årige flere biler på Holbækmotorvejen. Politiet har identificeret disse bilister, der ikke kom noget til ved episoden, men fik skader på deres køretøjer, oplyser politiet i en pressemeddelelse.

Sagen om vanvidsbilisme efterforskes fortsat for at klarlægge omstændighederne under kørselsforløbet og de farlige situationer, der opstod undervejs.

Politiet vil i den forbindelse meget gerne i kontakt med bilister eller vidner, som måtte undvige eller har observeret den 19-åriges farlige kørsel på motorvejen søndag formiddag mellem Roskilde, Taastrup/Ishøj, Køge Bugt og senere på E20 mod vest.

»Det er vigtigt for politiet at tale med vidner, som kan være med til at belyse den 19-åriges farlige kørsel. Heldigvis kom ingen noget til, men der er tale om en meget alvorlig sag, og det kunne være gået rigtig galt,« siger Otto Storm Hansen, efterforskningsleder og politikommissær ved Almen Efterforskning i Roskilde.

Den 19-årige blev mandag varetægtsfængslet frem til 26. august og fik bilen beslaglagt i henhold til lovgivningen om vanvidskørsel, der trådte i kraft tidligere på året.

31. marts fik politiet et nyt våben imod vanvidsbilisterne. Det skete, efter at nye regler gjorde det nemmere for politiet at beslaglægge biler brugt til vanvidskørsel.

Siden de nye reglers ikrafttræden har politiet landet over beslaglagt flere 230 biler, fordi de er blevet anvendt i forbindelse med formodet vanvidsbilisme, viser en opgørelse fra Rigspolitiet.

Omfanget af vanvidsbilisme er gennem de seneste seks år vokset markant. I 2015 var der 90 tilfælde på landsplan, hvor en trafikant overskred fartgrænsen med 100 procent eller kørte over 200 kilometer i timen. Til sammenligning var der i 2019 178 overtrædelser, hvilket svarer til en stigning på 98 procent i løbet af de fire år.