Politiet snuppede knap 10.000 fartsyndere

Næsten 10.000 trafikanter blev snuppet i politiets landsdækkende kampagne mod fart i sidste uge.

Politiets fotovogne var i heftig aktivitet sidste uge. 10.000 bilister, der ikke kunne holde sig  på eller under fartgrænserne, blev fotograferet - og får du en hilsen fra politiet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Johan Gadegaard
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tusindvis af danskere modtager inden længe en hilsen fra ordensmagten. Brevet indeholder ikke kun ord, men også billede og opkrævning.

De mange breve er en konsekvens af den landsdækkende kampagne, politiet gennemførte i sidste uge i bestræbelserne på at få folk til at sænke farten på vejene.

I perioden 11.-17. maj, hvor kampagnen foregik, kørte 8.855 trafikanter for stærkt og blev derfor fotograferet af politiets fotovogne.

Da der også blev snuppet fartsyndere på anden vis, blev der i alt registreret 9.668 hastighedsovertrædelser. Det viser en frisk opgørelse fra Rigspolitiet.

1.409 af fartsynderne trådte så hårdt på speederen, at de står til klip i kørekortet. 211 hastighedsoverskridelser er så alvorlige, at de medfører betinget frakendelse af kørekortet.

Rigspolitiet konstaterer i en pressemeddelelse, at selv om opgørelser fra Vejdirektoratet viser, at der i gennemsnit køres langsommere på de danske veje i forhold til tidligere, så er antallet af sager i sidste uge udtryk for, at farten fortsat er et stort problem.

Tidligere på året blev antallet af fotovogne hævet fra 25 til 100. Det er ifølge Rigspolitiet for tidligt at konkludere, hvordan de mange ekstra fotovogne påvirker danskernes trafikadfærd. Den evaluering er først klar senere på året.