Politiet smed røret på tre gange

Først efter fjerde opkald kom politiet en østjysk familie til hjælp, da de nytårsaften adskillige gange blev beskudt med et jagtgevær.

En østjysk familie føler sig groft svigtet af politiet efter et skuddrama nytårsaften, hvor alarmcentralen tre gange afviste nødråb fra familien ved at smide røret på. Det skriver metroXpress.

Først ved det fjerde opkald sendte politiet en patruljevogn mod adressen i Udbyhøj ved Randers Fjord, hvor en psykisk syg mand var gået amok med et dobbeltløbet jagtgevær.

Den skydegale nabo havde tidligt nytårsnat trængt sig på ved nytårsselskabet, men var blevet aggressiv og smidt ud, og nu var han vendt tilbage.

Da familien åbnede døren, skød han direkte mod døren, og kun et lykketræf reddede værten Jørgen Erik Borup fra at blive skudt på klos hold. Andet skud ramte en lygte, som kortsluttede al strøm i huset. Selskabet på seks voksne kastede sig ned på gulvet og ringede straks til politiet.

Overvejer formel klage

»Ved det første opkald spørger alarmcentralen, 'hvad vi har tænkt os, politiet skal gøre ved det'. Min far forklarer, at vi har brug for hjælp straks, og at vi bliver beskudt. Men politiet smider røret på, åbenbart fordi han ikke taler pænt nok,« fortæller Jørgen Erik Borup.

Også ved to følgende opkald fra det mørklagte hus afviste politiet hjælp. Imens bragede skuddene løs uden for huset, hvor naboen nu skød mod familiens biler.

»Det er dybt chokerende og himmelråbende rystende at blive mødt så overlegent og arrogant, når man er i livsfare. Jeg undgik med nød og næppe at blive dræbt, og vi var utrolig bange,« siger Jørgen Erik Borup.

Han overvejer nu en formel klage over politiet, men sagen vil under alle omstændigheder blive undersøgt, siger chefpolitiinspektør John Jacobsen, Østjyllands Politi:

»Vi har et ønske om at servicere borgerne bedst og hurtigst muligt. Derfor vil vi straks undersøge, om der er begået fejl. Alt er optaget på bånd, og der vil nu blive lavet en redegørelse om sagen,« siger John Jacobsen.

Kilde: MetroXpress