Politiet slår til og lukker 11 rockerborge i et hug

Satudarah og Bandidos har fredag fået lukket en lang række tilholdssteder i foreløbig 14 dage.

Foto: Google Maps. Bandidos rockerborg på Kirkegade 8 i Hvidovre.
Læs mere
Fold sammen

Politiet har fredag besluttet at lukke 11 tilholdssteder for to forskellige rockerbander rundt om på Sjælland og Lolland-Falster.

Det oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse på vegne af de pågældende politikredse.

Det er tilholdssteder for Satudarah og Bandidos, som foreløbigt er blevet lukket i 14 dage fra fredag klokken 12.

Satudarahs klubhuse er blevet lukket i Maribo og Stenløse. Lukningen af klubhuset i Maribo er en forlængelse af den lukning, der skete for to uger siden.

For Bandidos' vedkommende er det i Næstved, Holbæk, Køge, Hvidovre, Rødovre, Brøndby, Helsingør, Hillerød og Frederiksværk.

Fredag 27. oktober udbrød der slagsmål mellem de to grupperinger til et boksestævne i Herlev, og det fik konflikten mellem de to bander til at eskalere yderligere.

»Baggrunden for den her aktion er, at der siden episoden i Herlev har været en eskalering med mange angreb spredt ud over Sjælland og Lolland-Falster. «

»Nu har vi grund til at tro, at angrebene vil fokusere på klubhusene, og derfor vælger vi at lukke dem,« siger Flemming Madsen fra Særlig Efterforskning Øst (SEØ), til Ritzau.

SEØ er politiets særlige afdeling mod organiseret kriminalitet. Særlig Efterforskning Vest står for indsatsen på Fyn og i Jylland.

Kort før klokken 14 har Flemming Madsen ingen oplysninger om, at politiet skulle have foretaget anholdelser i forbindelse med lukningerne.

/ritzau/