Politiet sigter krigsveteran for manddrab efter fund af to lig

Siden lørdag har politiet ledt efter den 42-årige Lars Kragh og hans forældre. Nu er krigsveteranen sigtet for dobbeltdrab.

Jørgen Kragh (t.v.) og Kirsten Kragh (t.h.) er tirsdag blevet fundet dræbt i deres bil.  Sønnen Lars Kragh (i midten) er sigtet for mordet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Po
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den eftersøgte krigsveteran Lars Kragh blev tirsdag eftermiddag anholdt med to lig i bilen. Det oplyser Østjyllands Politi på et pressemøde.

Der er tale om en ældre mand og en ældre kvinde, og politiet formoder, at det er ligene af forældrene Kirsten og Jørgen.

Den 42-årig krigsveteran og hans forældre har været eftersøgt siden lørdag.

Tirsdag blev forældrenes bil standset ved Vonge Kirke i nærheden af Horsens, og den 42-årige blev anholdt uden videre dramatik.

Østjyllands Politi tilføjer i en pressemeddelelse, at man »på nuværende nuværende tidspunkt ikke kan sige noget om, hvordan Kirsten og Jørgen Kragh er kommet af dage, men sagen efterforskes som en drabssag, og Lars Kragh er blevet sigtet for dobbelt manddrab.«

Politiet kan tirsdag aften heller ikke sige noget om, hvornår drabene har fundet sted.

Lars Kragh bliver fremstillet i grundlovsforhør i retten i Randers onsdag.

Familiens pårørende gik til politiet, fordi de var bekymrede for Kirsten og Jørgen Kragh på henholdsvis 69 og 74 år. Parret fra Låsby havde ikke ladet høre fra sig i nogle dage, og lørdag bad politiet offentligheden om hjælp.

Søndag foretog man en ransagning af sønnens hjem, og her fandt man noget, der gjorde, at eftersøgningen blev intensiveret.

»Vi har fundet nogle ting, som gør, at vi er bekymrede. Hvad det konkret er, holder vi for os selv af hensyn til efterforskningen,« sagde politiinspektør Jan Andersen fra Østjyllands Politi.

Tirsdag sagde Østjyllands Politi så for første gang, at der kan ligge en alvorlig forbrydelse bag familiens forsvinden.

Men allerede mandag aften modtog politiet et tip fra en borger, der fortalte, at han med sikkerhed så den 42-årige Lars Kragh og den efterlyste VW Golf i nærheden af Blåvand. Både mand og bil var dog væk, da politiet nåede frem.

Lars Kragh lider af posttraumatisk stress syndrom efter tidligere udsendelse som soldat til Bosnien under krigen i det tidligere Jugoslavien.

Både sønnen og forældrene er kendt i veterankredse, hvor de har søgt hjælp gennem to år, har Yvonne Bramsen fra Hærens Konstabel- og Korporalforenings livline tidligere sagt til TV2 Østjylland.

/ritzau/