Politiet sigter 85 personer efter kampagne

Politiet har i de seneste dage vinket mere end 7.000 køretøjer ind til siden, og i den forbindelse snuppede man 67 spritbilister og 18 personer, der var påvirket af narko eller medicin.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

67 personer er sigtet for spritkørsel. Det er et af resultaterne af den landsdækkende kampagne, politiet kørte fra 2. juni til og med 8. juni.

»Vi kan konstatere, at vi traf 67 personer, som er sigtet for at have kørt spirituskørsel og yderligere 18 personer, der er sigtet for at være påvirket af narkotika eller medicin,« siger Thomas Kristensen, presseansvarlig hos Rigspolitiet.

Kontrollen indgik i rækken af færdselskontroller, der koordineres af det fælleseuropæiske færdselspolitisamarbejde, TISPOL.

Politiet snuppede desuden 410 personer, der ikke benyttede sikkerhedssele og 51 personer, som kørte bil uden at have kørekort, samt 19 personer, der var frakendt kørekortet.

Alt i alt blev 7.222 køretøjer standset, og der blev konstateret samlet 1.002 forseelser.

Tidspunktet for kampagnen er ikke tilfældigt, siger Thomas Kristensen.

»Vi har erfaring for, at her om sommeren er der nogle, som lader sig lokke til at køre efter at have drukket mere end godt er,« siger han og oplyser, at politiet tager hul på en lignende kampagne i næste uge.