Politiet ser mod Sverige efter dobbelt likvidering i Herlev

Ved højlys dag åbnede ukendte gerningsmænd ild og dræbte to unge mænd, som ifølge politiet kommer fra Sverige.

Ofrene befandt sig i en denne bil, da de blev skudt den 25. juni i Herlev. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mathias Øgendal/Ritzau Scanpix

Der er ikke noget at se, lyder det fra den tryghedsskabende patrulje under skyggen ved den mobile politistation i grøften på modsatte side af vejen. Men det passer ikke.

Tre foruroligende store, mørkrøde plamager på den slidte asfalt vidner om, at det var her, likvideringen af to unge mænd tirsdag fandt sted.

De to mænd blev ramt af skud fra – formoder politiet – en pistol og en automatriffel ved højlys dag ved 17-tiden i en indkørsel til parkeringspladsen foran boligblokkene ved Sennepshaven i Herlev. Flere beboere så brudstykker af, hvad der skete, og de beretter om en sølvgrå Audi, der ræsede væk og senere blev fundet forladt ved Nærum.

De dræbte befandt sig i en svensk indregistreret bil, som på billeder fra gerningsstedet ses med skudhuller i kølerhjelmen. Ofrene var tilsyneladende på vej ud fra parkeringspladsen, da de ukendte gerningsmænd åbnede ild.

Vidner beskriver de to ofre som afrikanske af udseende, og til Ekstra Bladet forklarer et vidne, som forsøgte at hjælpe i situationen, at der tilsyneladende var en tredje mand i ofrenes bil.

»Der var tre afrikanere, hvor to af dem var ramt af skud, og den tredje sad og græd,« siger vidnet til Ekstra Bladet.

Københavns Vestegns Politi oplyser, at en mand blev tilbageholdt tirsdag, og at han er blevet afhørt som vidne i sagen. Manden er ikke sigtet for en forbrydelse, men derudover afviser politiet at kommentere hans rolle i sagen.

Da ambulancer og politipatruljer tirsdag eftermiddag nåede frem til gerningsstedet, kunne de konstatere, at det ene offer allerede var afgået ved døden, og at det andet skudoffer var hårdt såret.

Han bad om hjælp, først på svensk og efterfølgende engelsk, og en tililende lokal kvinde forsøgte at give ham førstehjælp. Han blev hastet på hospitalet, men blev kort efter erklæret død.

Onsdag eftermiddag har Vestegnens Politi endnu ikke identificeret de dræbte.

»De indledende undersøgelser peger på, at der angiveligt er tale om to yngre svenske mænd,« lyder det i en pressemeddelelse fra politiet.

I boligkvarteret Sennepshaven er beboere og hundeluftere onsdag forfærdet over de brutale drab. Lige som i andre sociale boligbyggerier kan man af og til se rastløse unge mænd hænge på gadehjørner i kvarteret, som tidligere har været belastet af kriminalitet. Men Sennepshaven har de seneste år udviklet sig i en positiv retning, fortæller en kvindelig beboer, der ikke ønsker at stå frem med navn, fordi motivet bag tirsdagens skuddrab ikke er afklaret.

Hun beskriver Sennepshaven som det kvarter, unge herlevborgere i dag kigger efter lejligheder i, når de skal til at starte et liv og stifte familie.

En anden kvindelig beboer peger på, at der mest af alt bor ældre borgere og børnefamilier i blokkene.

»Det her er ikke et bøllekvarter,« siger Louise Schultz.

Vestegnens Politi opfordrer fortsat vidner, der enten var tilstede eller optog foto eller video ved skyderiet i Sennepshaven, eller som har set den sølvgrå Audi på vejen til Skodsborgvej ved Nærum, til at henvende sig.