Politiet savner flere vidner efter drabsforsøg og groft hjemmerøveri på Østerbro

Københavns Politi har kun modtaget fem henvendelser, efter de mandag efterlyste to gerningsmænd til et groft røveri på Østerbro, hvor en 69-årig mand blev slået, sparket og stukket med kniv, hvilket blandt andet førte til to brud på strubehovedet.

Københavns Politi har offentliggjort overvågningsbilleder af de formodede gerningsmænd til et groft hjemmerøveri og drabsforsøg mod en 69-årig dansk mand. Fold sammen
Læs mere
Foto: Københavns Politi

Mandag morgen blev en 69-årig mand udsat for et særdeles groft hjemmerøveri i sin lejlighed på Østerbro, men selvom politiet senere på dagen udsendte en efterlysning med et billede af de to formodede gerningsmænd, har der kun været et begrænset antal henvendelser i sagen.

»Vi har fået fem henvendelser, og vi vil selvfølgelig gerne have mange flere,« fortæller politikommissær Hans Erik Raben.

Henvendelserne er fra borgere, der mener, de har set gerningsmændene, har et navn eller har andre oplysninger, der kan hjælpe politiet.

»Dem skal vi i gang med at se på nu. Samtidig arbejder vi videre med de tekniske undersøgelser. Kriminalteknikere arbejdede i lejligheden hele dagen i går, og vi har sikret nogle ting, som nu skal undersøges nærmere,« fortæller Hans Erik Raben uden at ville uddybe yderligere.

Det har endnu ikke været muligt for politiet at afhøre offeret, som er indlagt på hospitalet. Politiet kan tirsdag morgen ikke oplyse hans tilstand. Men det formodes at være to udlændinge, der natten til mandag trængte ind i opgangen til lejligheden på Østerbrogade 103, hvor de tilsyneladende ventede på, at den 69-årige mand, der til daglig er cykelhandler ifølge BTs oplysninger, kom hjem efter at have luftet sin hund.

Omkring klokken 7.40 kom den 69-årige hjem, og herefter trængte røverne ind i lejligheden, hvor de menes at have slået og sparket manden, ligesom de stak ham flere gange med en kniv blandt andet i ryggen. Den 69-årige fik to brud på strubehovedet og er fortsat indlagt.

»Det er en meget alvorlig og grov forbrydelse, som vi vil gøre alt for at opklare,« udtalte Hans Erik Raben mandag.

De to gerningsmænd menes at have forladt lejligheden klokken 8.37, hvorfra de gik mod Svanemøllen Station.

Politiet er interesseret i alle oplysninger om de to personer, ligesom de efterlyser vidner, som bemærket noget mistænkeligt på nær Østerbrogade 103 på strækningen mellem adressen og Svanemølle Station fra klokken 3.25 til 5.30 og fra 8.30 til 8.40.

Politiet kan kontaktes på telefonnummer 114.