Politiet sætter rekord i antallet af hash- og kokainsager

Langt flere brugere af stoffer får bøder af politiet for besiddelse af hash, kokain og amfetamin.

Foto: Esben Salling. Arkivfoto fra kosterrummet på Politigården i København. Beslagt narko. Kokain, joints, hash og heroin.
Læs mere
Fold sammen

København: Politiet har sat flere rekorder, når det gælder om at finde forskellige narkotiske stoffer.

Det fremgår af en statistik, som politiet har offentliggjort torsdag.

For eksempel noterede betjentene i 2015 hele 14.680 beslaglæggelser af hash, og et tilsvarende højt tal er ikke tidligere set.

Kun fire gange siden 2000 er antallet nået op over 10.000, fremgår det af politiets opgørelse. I 2014 var tallet på næsten 10.000.

Antallet afslører især politiets prioritering af ressourcer, og statistikken fortæller også, at flere end 4.000 ud af de 14.680 beslaglæggelser er foretaget af Københavns Politi.

Her fungerer en specialpatrulje, som udelukkende går efter hashhandlen på Christiania. Indsatsen retter sig både mod sælgere, deres medsammensvorne samt mod købere.

Men også antallet af kokainsager når nye højder, viser det sig.

3.470 gange beslaglagde betjente denne type stof, og der er tale om en stor stigning i forholdet til de foregående år. Her lå tallet nede på 2.300 og derunder.

I øvrigt er der også en rekord i antallet af sager om amfetamin, fremgår det.

Samtidig fortæller politiet torsdag om de mængder, der er fundet. I alt blev det til 3,6 ton hash, og en tredjedel blev taget af københavnske betjente.

/ritzau/