Politiet sætter navn på flygtet fange

Med hjælp fra en gruppe unge mænd lykkedes det en 21-årig mand, der er sigtet for drabsforsøg, at flygte fra politiet. Hans navn blev fredag eftermiddag offentliggjort.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Trods en omfattende og mandskabstung indsats fra politiet i København, er det ikke lykkedes for ordensmagten at finde den 21-årige mand, som fredag formiddag med hjælp fra en større gruppe unge mænd flygtede fra et retslokale på Blegdamsvej. De medsammensvorne er ligeledes på fri fod.

Derfor går politiet til offentligheden med navn og signalemnet på den 21-årige flugtfange, der er sigtet for drabsforsøg begået den 25. september 2011 på Åboulevarden i København.

Ifølge politiet drejer det sig om den 21-årige Yosef Ahmad Hussain Naem Al-Kassab. Han bliver beskrevet som værende 174 centimeter høj, almindelig af bygning og med kort sort hår og brune øjne.

Al-Kassab blev befriet fra Frederiksberg Ret på Blegdamsvej under stor tumult. Til retsmødet, hvor den varetægtsfængslede Al-Kassab skulle fristforlænges, kom en gruppe unge mænd pludselig ind i lokalet. Gruppen skabte så stor forvirring, at det lykkedes den 21-årige mand at flygte fra stedet.

I forbindelse med flugten blev der sendt besked ud til alle politiets vogne samt til metro- og togstationer, men uden umiddelbart resultat.

Vidner har oplyst, at fangen stak af til fods og løb i retning mod Sortedam Dossering, der ligger tæt på Blegdamsvej.

Københavns Politi har tidligere oplyst, at gruppen af unge mænd, ligesom den sigtede, er en del af bandemiljøet på Blågårds Plads i København. Politiet understreger, at borgere ikke selv skal forsøge at tilbageholde den eftersøgte.