Politiet rykker ud til skyderi i boligområde

Der har lørdag aften været skyderi i Tingbjerg ved København. Det er uvist, om nogen er kommet til skade.

Politiet har fået meldinger om skud i Tingbjerg lørdag aften. Arkivfoto: Martin Sylvest Andersen/Scanpix 2013) Fold sammen
Læs mere
Foto: Martin Sylvest Andersen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Københavns Politi har lørdag aften klokken 19.42 fået en anmeldelse om skyderi ved Kobbelvænget i Husum nordvest for København.

Det fortæller vagtchef Carsten Reenberg.

- Vi efterforsker derude, for at klarlægge hvad der er foregået, siger han.

Der er ingen meldinger om, at nogen personer skulle være blevet ramt af skud.

Vagtchef Carsten Reenberg oplyser til Ritzau, at ingen er anholdt for selve skyderiet. Over for Ekstra Bladet forklarer han senere lørdag aften, at politiet har anholdt flere personer "for at afklare deres færden".

- Vi tror som sådan ikke, at de nødvendigvis selv har skudt, men det er for tidligt at sige noget om nu, siger Carsten Reenberg til Ekstra Bladet.

Skyderiet i Husum følger efter en række af andre skudepisoder i hovedstadsområdet. Så sent som torsdag eftermiddag blev der skudt i Albertslund vest for København.

Samme aften - kort før midnat - var der et skyderi i Rødovre.

På baggrund af de to skudepisoder besluttede Københavns Vestegns Politi fredag at indføre visitationszoner i dele af de to københavnerforstæder.

Samtidig indførte Københavns Politi visitationszone i den del af Husum, der støder op til Rødovre. Og det er netop inden for denne zone, at skyderiet på Kobbelvænget lørdag aften har fundet sted.

Visitationszonerne i Albertslund og Rødovre gælder foreløbig frem til 6. juli, mens slutdatoen i Husum er 22. juni. Beslutningen betyder, at politiet i perioden i de pågældende zoner kan undersøge personers tøj, tasker og køretøjer.

/ritzau/