Politiet: Rigmor Zobel kunne have klaget for længst

Københavns Politi antog, at det var behov for at bære skudsikre veste, da de anholdte Rigmor Zobel i hendes hjem. Hun kritiserer her til aften den behandling, hun fik af politiet og kalder den "forfærdelig". Hun kunne bare have klaget, lyder svaret fra politiet.

Rigmor Zobel taler i dag ud om sin kokaindom. Politiet har ikke ønsket at svare på kritikken af politiets forhørsmetoder i aftenens udsendelse. Fold sammen
Læs mere
Foto: DR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Rigmor Zobel, der er dømt for at have købt seks gram kokain, kalder i aften på DR1 politiets forhørsmetoder "forfærdelige".

Hun er chokeret over, hvordan politiet braste ind i hendes hjem iført skudsikre veste og trak hende væk, mens hendes egne børn så på.

Men når Rigmor Zobel, der i gennem det sidste halve års tid er gået under betegnelsen "jetset-dronningen", i aften fortæller på DR1, hvordan hun blev forhørt af Københavns Politi, vil politidirektøren ikke stå klar til at svare på kritikken fra den anden side af bordet.

Politiet har nemlig ikke tænkt sig at fortsætte sagen i medierne.

- Sagen har været ført i retten, og vi vil ikke genopføre den i medierne, lyder det fra politidirektør i Københavns Politi, Johan Reimann, der også mener, at Rigmor Zobel kunne have klaget over politiet, hvis hun er utilfreds.

I interviewet med DR beskylder Rigmor Zobel politiet for at have lækket hendes navn til pressen. Men det afviser Johan Reimann at forholde sig til.

Hvorfor blev Rigmor Zobels navn lækket til pressen?

- Det er et lidt mærkeligt spørgsmål, for ifølge mig er det ikke blevet lækket. Når du lægger en forudsætning ind i et spørgsmål, som jeg hverken kan af- eller bekræfte, så kan jeg ikke svare.

Så lad mig spørge på denne måde: Har I lækket Rigmor Zobels navn?

- Nej, mig bekendt har vi ikke.

Hvorfor tror du, at Rigmor Zobel beskylder politiet for at have lækket hendes navn?

- Jamen, det vil jeg jo slet ikke begynde at forholde mig til. Jeg kan kun sige, at sagen har været ført i retten, og vi ikke genopfører den i medierne.

Rigmor Zobel siger, at I i har valgt ikke at afhøre hende derhjemme. Forhøret er sket på stationen. Er det helt almindelig praksis?

- I normal praksis afhører vi folk på stationen. Nu vil jeg ikke udtale mig om hendes sag. Men det er i høj grad normalt, at man afhører folk på stationen.

Hvorfor valgte I ikke at afhøre Rigmor Zobel i hendes eget hjem?

- Jeg vil ikke udtale mig om den konkrete sag.

Er forhøret af Rigmor Zobel foregået som i normal praksis?

- Nu vil jeg som sagt ikke udtale mig om den konkrete sag, for den har været forhandlet i retten, og der har vi fortalt, hvad der har været sket, og den har været forhandlet. De to parter har kunnet gøre deres synspunkter gældende. Så det vil jeg ikke forholde mig til.

Politiet, der anholdte Rigmor Zobel i hendes hjem, bar skudsikre veste og pistoler. Er det normalt, at de bærer det, når de skal hente folk?

- Jeg vil ikke forholde mig til den sag. Men måden vi anholder folk på, afhænger i høj grad af, hvad situationen er. Og derfor er det ikke sådan at man kan sige at vi altid gør det ene eller det andet.

Og du vil selvfølgelig ikke udtale dig om, hvorfor der var behov for, at politiet bar skudsikre veste i denne situation?

- Nej.

Rigmor Zobel siger i dag, at forhørsmetoderne mindede hende om noget, hun havde set i amerikanske film, hvor politiet råber beskydninger ind i hovedet på hende. Er det her også et billede på, hvordan Københavns Politi normalt forhører folk?

- Jo, men man kan igen sige, at de synspunkter som Rigmor Zobel har om forhøret, dem har hun lagt frem i retten, og der har været forskellige opfattelser af, om det har været rigtigt eller forkert, det hun sagde. Derfor kan man sige, at vi ikke vil genopføre sagen fra retten. Hvis hun mener, at rettens dom er forkert, så kunne hun have anket den. Og hvis hun ville klage (over politiet, red.), så kunne hun have gjort det for længst.


Berlingske.dk har indtil nu af etiske grunde valgt ikke at bringe Rigmor Zobels navn, da dommen var en bødestraf på 20.000 kroner. Normalt bringer Berlingske.dk kun navne på personer, der har fået en dom på mindst to års fængsel. Men da Rigmor Zobel selv har valgt at stå frem i medierne i dag, bringer vi nu også hendes navn.