Politiet rejser 61 sager om vold mod tjenestemænd efter fodboldvanvid

Efter gårsdagens lokalkamp mellem Brøndby og FCK har politiet rejst 61 sager om vold mod tjenestemænd, oplyser Københavns Vestegns Politi til Berlingske.

Politi og fodboldfans støder sammen efter Superliga kampen Brøndby - FCK på Brøndby Stadion søndag 24. oktober 2021. Fold sammen
Læs mere
Foto: Presse-fotos.dk
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der var en »meget stor vilje til vold«, lød en politiinspektørs dom over fodboldkampen mellem FC København og Brøndby søndag.

De to fangrupper tørnede sammen efter lokalopgøret, og det udviklede sig til voldelige optøjer, som også gik ud over politibetjente.

Nu har Københavns Vestegns Politi rejst 61 sager om vold mod tjenestemænd. Fem politibetjente kom på skadestuen, men er dog udskrevet igen, og fem personer er nu sigtet. Det bekræfter Københavns Vestegns Politi over for Berlingske.

»Det var tydeligt for os, at der var en meget stor vilje til vold – og trods at vi var der massivt, så var der et større antal personer, der forsøgte at angribe folk fra den modsatte fangruppering,« sagde vicepolitiinspektør Søren Enemark søndag i en pressemeddelelse.

Inden kampen forsøgte én fangruppering at nå frem til modparten.

Politiet lagde sig imellem, og episoden blev stoppet med brug af blandt andet politihunde. Politiet oplyste søndag, at flere blev bidt af politihunde under optøjerne.

Flere politifolk blev ramt af blandt andet kasteskyts, hvorefter de blev kørt på skadestuen.

Flere gange blev tåregas brugt for at adskille de voldelige fans.

Det fik vicepolitiinspektør Søren Enemark til at sige:

»Den opførsel, vi var vidne til, er fuldstændig uacceptabel. Heldigvis kom ingen til skade i forbindelse med den episode.«

På et tidspunkt måtte en politimand trække sin tjenestepistol, da en større gruppe fans »gjorde udfald« mod gruppen af politifolk, der bevogtede en bus, som transporterer gæstende spillere.