Politiet ransager videre hos ROJ TV

Få timer efter, at anklagemyndigheden rejste tiltale for terrorfremme mod den kurdiske tv-station ROJ TV, ransagede politiet på ny tv-stationen.

Få timer efter, at Rigsadvokaten rejste terrortiltale mod den dansk baserede kurdiske tv-station ROJ TV, gennemførte politiet nye ransagninger mod stationen.

Det bekræfter statsadvokat Lise-Lotte Nilas.

Politiet og anklagemyndigheden beklagede tirsdag, at det foreløbig har taget myndighederne mere end fem år at greje, om tv-kanalens programflade fremmer terror mod de tyrkiske myndigheder.

Alligevel erkender anklagemyndigheden nu, at man altså endnu ikke er helt færdig.


Spørgsmål: Har I ikke beviser nok, siden I nu fortsætter efterforskningen.

- Vi mener, at vi har tilstrækkeligt med beviser. Ellers ville vi jo ikke have rejst tiltale. Jeg kan ikke komme ind på, hvorfor vi gennemfører ransagninger, men det er der nu ikke noget mærkeligt i, siger Lise-Lotte Nilas.

- Spørgsmål: Men hvis I har rigeligt med bevise, hvorfor så ransage videre?

- Det kan jeg som sagt ikke komme ind på. Jeg kan bare sige, at det er ikke noget usædvanligt skridt, lyder det fra statsadvokaten.

Ransagningerne kommer efter, at Rigsadvokaten tirsdag bebudede en undersøgelse af, hvorfor anklagemyndigheden var fem år og lidt til om at sætte et - skulle det altså vise sig - foreløbigt punktum for efterforskningen.

Rigsadvokaten har ikke sat nogen deadline for undersøgelsen af den langmodige efterforskning.

/ritzau/