Politiet på våbenjagt efter skyderier

Politiet har indledt en intens jagt på våben efter flere skudepisoder i København. På Vestegnen har politiet indført stor visitationszone.

Politiet opretter visitationszone efter flere skyderier i København og omegn. På billedet har politiet spærret Frederikssundsvej af, efter endnu en skudepisode i Nordvestkvarteret. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bax Lindhardt

De seneste dages skyderier i København, Bagsværd, Skovlunde og Høje Gladsaxe har fået politiet på våbenjagt. Københavns Vestegns Politi forsøger at stoppe skyderierne, og har nu indført visitationszone i et stort område, der strækker sig fra Bagsværd til Skovlunde. På den måde håber politiet at finde ulovlige våben, siger efterforskningsleder, Charlotte Skovby.

- Vi har oprettet visitationszone, fordi der har været flere skudepisoder. Vi håber på at kunne få fat i de våben, der skulle være ude i området. Det har vi tidligere gjort i andre områder, hvis der har været tiltagende uroligheder, og det er netop meningen med visitationszonerne, siger efterforskningsleder Charlotte Skovby.

Se kort over visitationszonen her:

Politiet på vestegnen har fået meldinger om skudepisoder både onsdag, fredag, søndag og natten mellem mandag og tirsdag. Onsdag og søndag blev der skudt ved det sociale boligbyggeri, Værebroparken, i Bagsværd. Fredag faldt der skud mod en grillbar i Skovlunde, mens nattens skyderier skete i Høje Gladsaxe. Politiet efterforsker alle skudepisoderne, men kan endnu ikke sige om der er nogen sammenhæng mellem skyderierne.

- Vi efterforsker alt hvad vi overhovedet kan. Men hvorvidt der er sammenhæng mellem skudepisoderne, det ved vi ikke, siger Charlotte Skovby.

Også Københavns Politi efterforsker nye skudepisoder. Mandag morgen var der en skudepisode i Tingbjerg og mandag aften lød der flere skud i Københavns Nordvestkvarter. Politiet i København og på vestegnen samarbejder i efterforskningen af skudepisoderne, men det er også uvist, om efterforskningen peger i samme retning.

- Det der foregår i København, det tager Københavns Politi sig af. Vi samarbejder selvfølgelig sammen i efterforskningen, men vi har ikke noget i øjeblikket, der tyder på at der er en sammenhæng, siger Charlotte Skovby.