Politiet overvejer visitationszone i Vollsmose

Ingen blev ramt ved et muligt skyderi i Vollsmose i Odense. Politiet overvejer at visitere for at finde våben.

Politiet var søndag aften massivt til stede i Vollsmose for at undersøge et muligt skyderi. Scanpix/Ida Marie Odgaard Fold sammen
Læs mere

Fyns Politi fik søndag aften en anmeldelse om skyderi i Odense-bydelen Vollsmose, hvor der også blev fundet flere patronhylstre, som tyder på, at der har været et skyderi.

Ingen er dog tilsyneladende blevet ramt af skud, men politiet kæder episoden sammen med et knivstikkeri natten til søndag. Her blev en ung mand stukket med kniv.

De to episoder får politiet til at overveje at indføre en visitationszone i Vollsmose, så politiet får øget adgang til at visitere folk og finde mulige våben, oplyser politiinspektør Johnny Schou, Fyns Politi.

»Det er noget af det, vi overvejer. Det kan give os udvidet mulighed for at visitere de personer, vi kender, for at fratage dem de våben, der måtte være, og forhindre nye episoder i at opstå,« siger Johnny Schou.

»Vi vil gerne være synlige i området for at styrke forebyggelsen og få bremset op for det galimatias,« siger Johnny Schou.

Beslutning om at indføre en midlertidig visitationszone i bydelen vil blive truffet senere mandag eller tirsdag, oplyser han. Det er politidirektøren, der træffer beslutningen.

Politiet modtog anmeldelsen om skud klokken 21.05 søndag aften og troppede derefter massivt op ved Bøgetorvet i bydelen, som blev undersøgt i flere timer.

Natten til mandag var politiet færdige med undersøgelserne og kunne oplyse, at der var fundet flere patronhylstre.

»Vi har foretaget nogle undersøgelser på stedet og fundet nogle spor, der bekræfter, at der formentlig har været afgivet nogle skud derude,« sagde vagtchefen hos Fyns Politi natten til mandag.

Politiet har ikke nogen konkret mistanke om, hvem der har affyret skuddene.

Intet tyder imidlertid på en banderelateret konflikt. Derimod bunder episoderne måske i nogle lokale konflikter i det lokale kriminelle miljø.

»Det ser ud til at være en personrelateret konflikt mellem nogle i det kriminelle miljø og ikke noget banderelateret,« siger Johnny Schou.

Politiet har i forbindelse med sine undersøgelser afhørt flere vidner i bydelen.

Der er umiddelbart ikke noget, der tyder på, at bygninger er blevet ramt ved skyderiet.

/ritzau/