Politiet overså Greenpeace-logo ved slot

"Greenpeace Delegation" stod der tydeligt i forruden på de biler, der blev brugt ved happening på Christiansborg Slot. Blå blink var købt i legetøjsbutik.

Foto: Eric Feferberg
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De tre limousiner, som aktivister fra Greenpeace brugte i en kortege til en gallamiddag på Christiansborg Slot, var tydeligt mærket med miljøorganisationens logo.

Men det store opbud af politifolk overså altså tegnene på, at noget var i gære.

I forruden på de tre lejede biler var der anbragt skilte med Greenpeace's logo. Et af skiltene blev presset op mod forruden med et par sokker.

Ovenikøbet stod der "Greenpeace Delegation" på et af skiltene, mens teksten på et andet lød "Planetary Emergency - Greenpeace Authorized".

De blå politiblink var købt over nettet i en dansk legetøjsforretning for 50 kroner.

Endvidere var bilerne forsynet med falske nummerplader. Numrene er hentet fra offentligt tilgængelige oplysninger fra toldvæsnet på nettet.

En af nummerpladerne endte med 007 - hvilket er en reference til James Bond.

Disse og en lang række andre oplysninger om den vellykkede happening har Greenpeace afleveret til Københavns Politi.

Men alligevel er det lykkedes for politiet at få dommerne i Østre Landsret til onsdag at varetægtsfængsle de fire aktivister frem til 7. januar. Det sker med den begrundelse, at politiets efterforskning vil tage skade, hvis de fire sættes på fri fod.

Forsvareren, advokat Jakob Arrevad, undrer sig over fængslingen:

- Jeg har svært ved at se, hvad det er, politiet mangler at efterforske. De har fået alle oplysninger om aktionen. Måske mangler politiet at gribe i egen barm - men det er jo en anden sag, siger Jakob Arrevad.

/ritzau/