Politiet opruster grænsekontrollen

Flere betjente skal på flere grænsekontroller ved den dansk-tyske grænse. Særligt skal østkriminelle jages.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I det dansk-tyske grænseland styrker politiet nu indsatsen som reaktion på, at et stigende antal østeuropæere rejser over grænsen og begår kriminalitet. Det skriver Berlingske Tidende.

Syd- og Sønderjyllands Politi lancerer et nyt koncept, hvor de i højere grad vil arbejde sammen med tysk politi om at bringe tyvekoster hjem til Danmark.

Samtidig skal betjentene på flere grænsekontroller, og ordensmagten vil derfor ansætte flere politifolk til at jage de østkriminelle.

- Vi oplever en stigning i antal sigtelser mod østeuropæiske kriminelle, og derfor øger vi nu den samlede indsats ved grænsen, siger chefpolitiinspektør i Syd- og Sønderjyllands Politi Thomas Prip til avisen og fortsætter:

- Vores udlændingekontrolafdeling bliver en samlende enhed, som i fremtiden bl.a. skal stå for alle forespørgsler på at få udleveret koster fra udlandet.

Målet med indsatsen er at skaffe flere tyvekoster tilbage til deres ejermænd og straffe flere tilrejsende kriminelle. Samtidig håber chefpolitiinspektøren, at den hårdere indsats kan have en præventiv effekt.

- Vi håber, at de kriminelle vil melde tilbage til deres venner, at hvis man laver kriminalitet i Danmark, så gør vi os faktisk ret mange anstrengelser både for at få dem straffet og for at få tyvekosterne tilbage, siger Thomas Prip til Berlingske Tidende.

/ritzau/