Politiet opfordrer folk til at holde øje med naboens hus

Hold dig ikke tilbage, hvis du ser noget mistænkeligt, mens naboen er på ferie, lyder opfordringen fra politiet. Nabohjælpen er effektivt i kampen mod indbrud.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Når din nabo rejser på sommerferie og lader huset stå tomt, er der ofte nem adgang for indbrudstyve. Derfor opfordrer flere politikredse og Rigspolitiet til, at man kontakter politiet, hvis man ser noget mistænkeligt, skriver Jyllands-Posten. Nabohjælp er nemlig effektivt i kampen mod indbrud, lyder det.

»Hvis noget klør i næsen, så ring til politiet. Det er vores klart bedste mulighed for at få stoppet de bølger af indbrud, som vi sommetider oplever. Tips fra borgerne giver os langt bedre muligheder for at tage tyvene på fersk gerning. Man kan aldrig ringe for meget,« siger Rigspolitiets kommunikationsrådgiver Thomas Kristensen til Jyllands-Posten.

Det Kriminalpræventive Råd opfordrer også folk til at lade naboer holde øje med ens hus, mens man er bortrejst.

Hvis naboen tømmer postkassen eller putter skrald i skraldespanden, så det ser ud som om, der er nogen hjemme, kan det skræmme tyvene væk, siger projektlederen for Nabohjælp i Det Kriminalpræventive Råd, Lone Harlev, til avisen.