Politiet om makabert ligfund i København: 'Vi har en idé om, hvem det er'

Liget af en fuldt påklædt mand med lys hud blev torsdag middag fundet i en kanal i voldområdet mellem Christianshavn og Amager i København.

Manden blev fundet af politiets efterforskere ved Haveforeningen Vennelyst, hvorefter efterforskningsleder Ove Larsen fik besked klokken 13:15. Politiet betegner dødsfaldet som mistænkeligt, og manden er blevet udsat for en forbrydelse.

Manden vurderes til at være omkring 40 år. Torsdag eftermiddag afspærrede politiet et område mellem Vermlandsgade og Kløvermarksvej og arbejder fortsat på stedet torsdag aften. Det fortæller efterforskningsleder Ove Larsen fra Københavns Politi.

»Vi har foretaget retsmedicinske undersøgelser af liget. Det er tydeligt, at den afdøde er ilde tilredt flere forskellige steder på kroppen og i ansigtet. Vi ved stadig ikke, om manden er død af at være blevet smidt i vandet eller af den vold, han er blevet udsat for,« siger Ove Larsen, der kort før klokken 23:00 torsdag aften tilføjer:

»Vi har en idé om, hvem manden er, men vi mangler den endelige identifikation,« siger Ove Larsen.

Folk råbte og skreg

Politiet har samtidig indstillet sigtekornet på et kolonihavehus, der ligger i selve Haveforeningen Vennelyst. Politiet har fået indikationer på, at manden formentlig har haft uvedkommende ophold i huset sammen med et ukendt antal andre personer.

»Han har formentlig været i det hus og været udsat for vold i eller uden for huset og så endt i vandet,« siger Ove Larsen.

Efterforskningslederen tilføjer, at vidner har fortalt politiet, at de mellem klokken halv ti og ti onsdag aften hørte folk, der råbte og skreg i området mellem haveforeningen og Christmas Møllers Plads. Samtidig fortæller vidner, at der var tumult og folk i håndgemæng.

»Vi har en stærk formodning om, at mandens død er en del af resultatet,« siger Ove Larsen og forsætter:

»Manden har formentlig været en del af en gruppe af hjemløse eller 'gadens børn', som vi kalder det. Vi har tit set, at disse grupper har været samlet på voldene og brudt ind i kolonihavehusene,« siger Ove Larsen.

BTs mand på stedet fortalte kort efter klokken 19:00 torsdag aften, at et hold dykkere var ved at gøre sig klar til at hoppe i kanalen for at undersøge vandet. Samtidig er også beredskabet ankommet.

Politiet efterforsker endnu ikke sagen som et drab. Obduktionen af manden torsdag aften skal først gennemføres, før politiet kan være sikre på, at han eventuelt er blevet slået ihjel.

Samtidig skal politiet undersøge det omtalte kolonihavehus nærmere og vil hele torsdag aften være massivt til stede i og omkring Haveforeningen Vennelyst.

Politiet opfordrer borgere, der kan have viden om sagen, til at kontakte Københavns Politi på 114.

Markeret på kortet herunder:
Haveforeningen Vennelyst på Amager i København. Liget af en mand blev fundet i en kanal i voldområdet i nærheden af markeringen.