Politiet om kritik efter overfald på Islands Brygge: »Det kan gå heftigt for sig«

Københavns Politi er nu i gang med at undersøge de nærmere omstændigheder ved overfaldet.

ARKIVFOTO. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nikolai Linares
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Hvad er det lige, der sker i Danmark?«

Sådan spørger sygeplejerske Inge Rabenberg i et debatindlæg i Berlingske, efter hendes søn og fire af hans venner 1. oktober umotiveret blev overfaldet og truet med kniv af otte-ti maskerede unge med anden etnisk baggrund, da de gik på Islands Brygge. Sønnen kom til skade under overfaldet, men hverken politiet eller sundhedsvæsnet var til megen hjælp i løbet af natten, skriver hun i debatindlægget, som er blevet læst og delt meget i dag.

Blandt andet får hun af 112 at vide, at der ikke kommer politi, fordi der er travlt i byen, og der er ikke mandskab ledigt.

Politiet er ked af den frustration, Inge Rabenberg har oplevet:

»Vi er kede af at efterlade de borgere, vi er i kontakt med, med frustrationer og med oplevelsen af et politi der reagerer for langsomt. Men det kan gå heftigt for sig fredag og lørdag nat i København,« siger ledende politiinspektør Peter Dahl fra Københavns Politi i en skriftlig kommentar.

ARKIVFOTO af ledende politiinspektør i Københavns Politi, Peter Dahl. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bjarne Lüthcke.

Han fortæller, at politiet på det seneste har oplevet flere tilfælde af skyderier og bilbrande, og at politiets vagtchef fra minut til minut prioriterer de opkald, der kommer.

»Hvis der er travlt, så kan en melding om et overfald, hvor gerningsmændene er flygtet fra gerningsstedet godt blive nedprioriteret i forhold til områder i byen, hvor eksempelvis truende elementer skaber utryghed,« siger Peter Dahl og fortsætter:

»Når det sker, skal anmelderen vejledes i at søge nærmeste akuthospital og i at anmelde overfaldet dagen efter. Vi kan altid blive bedre, så vi er i gang med at undersøge de nærmere omstændigheder ved overfaldet, herunder også komplikationerne ved at få anmeldt overfaldet dagen efter.«

Du kan læse hele Inge Rabenberg debatindlæg om overfaldet på hendes søn her